Note simulare Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a încep susținerea simulărilor pentru examenul de Evaluare Națională 2023. Emoțiile sunt nelipsite pentru elevi în această perioadă, subiectele și rezultatele sunt așteptate cu sufletul la gură.

Iată când se vor afla  notele pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2023!

Note simulare Evaluare Națională 2023.

Note simulare Evaluare Națională 2023. Când se anunță notele la Română și Matematică?

[Sursa foto: Pexels.com]

Note simulare Evaluare Națională 2023. Când vor primi elevii rezultatele la Română și Matematică?

În perioada 20-22 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările pentru Evaluarea Națională 2023  care va avea loc în vară. 

Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie 2023. Notele obținute nu pot fi contestate și nu vor fi trecute în catalog, doar dacă elevii solicită trecerea în catalog a notei obținute la simulare prin intermediul unei cereri scrise.

Simulările vor fi analizare în fiecare școală în care s-au desfășurat probele scrise pentru simularea Evaluării Naționale 2023. Se vor purta discuții cu elevii, cu părinții la ședințe, la nivelul claselor și la nivel de consiliu profesoral pentru a se stabili ce trebuie să se facă pentru îmbunătățirea și reevaluarea pentru Evaluarea Națională care va avea loc în vară.

Citește și: Probele la Evaluarea Națională încep luni. Anunțul Ministerului Educației

Potrivit regulamentului de desfășurare probele scrise încep la ora 09:00 când sunt deschise plicurile cu subiecte. Elevii pot intra în sălile de examen până la ora 08:30 și au la dispoziție două ore-120 de minute- pentru a rezolva subiectele pe care le-au primit. Timpul necesar pentru rezolvare începe din momentul în care ultimul elev din sală a primit subiectele. Elevilor le este interzisă orice formă de fraudă în timpul susținerii simulărilor.

Subiectele pe care elevii le au de rezolvat sunt elaborate în conformitate cu conținuturile și competențele, potrivit programelor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Subiectele de la simularea de la Evaluarea Națională 2023,  sunt sub forma unei broșuri tipărite față-spate, transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot cere asistenților prezenți în sala de examen pagini suplimentare pentru a continua rezolvarea subiectelor, dacă mai au nevoie.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat mai multe modele de subiecte și baremele de corectare pentru fiecare materie la care se susține examenul de Evaluare Națională care  pot fi găsite pe site-ul subiecte.edu.ro. 

Citește și: Edu.ro Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce subiecte ar putea pica la simularea de la Matematică?

Ministerul Educației a transmis că principalele obiective ale simulărilor de la Evaluarea Națională 2023 sunt „familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real & optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”.

Note simulare Evaluare Națională 2023.

Note simulare Evaluare Națională 2023. Când se anunță notele la Română și Matematică?

[Sursa foto: Pexels.com]

E important de știut că Programa de examen a fost actualizată și elevii nu vor mai avea de studiat următoarele: Limba și Literatura Română:

Elemente de construcție a comunicării:

 • construcții impersonale, construcții cu pronume reflexive, construcții incidente, construcții pasive.
 • realizări propoziționale ale unor funcții sintactice: completiva indirectă, completiva prepozițională și circumstanțialele.

Elemente de construcție a comunicării:

 • exprimarea coordonatelor acțiunii- locuțiunea adverbială
 • exprimarea emoțiilor și a sunetelor din natură- aplicativ, interjecția predicativă.

Citește și: Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte și rezolvări pentru elevii claselor a VIII-a

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

Matematică:

Domeniul de conținut: Algebră

Subdomeniul: Ecuații. Inecuații. Sisteme de ecuații

 • Ecuații de forma 

Subdomeniul: Funcții

 • Reprezentarea şi interpretarea unor dependenţe funcţionale prin tabele, diagrame şi grafice;
 • Funcții definite pe mulțimi finite, exprimate cu ajutorul unor diagrame, tabele, formule; graficul unei funcții, reprezentarea geometrică a graficului unor funcții numerice;
 • Funcţii de forma unde a şi b sunt numere reale și D este o mulțime finită de numere reale sau un interval nedegenerat; interpretare geometrică; lecturi grafice.

Citește și: Barem Matematică simulare Evaluare Națională 2023. Cum se rezolvă corect exercițiile și problemele la Matematică?

Domeniul de conținut: Geometrie

Subdomeniul: Corpuri geometrice

 • Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare;
 • Arii şi volume ale unor corpuri geometrice: piramidă regulată (cu baza triunghi echilateral, pătrat sau hexagon regulat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral, pătrat sau hexagon regulat), paralelipiped dreptunghic, cub, cilindru circular drept, con circular drept, trunchi de piramidă regulată, trunchi de con circular drept;
 • Sfera: arie, volum;

Citește și: Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce tip de probleme ar putea pica

Note simulare Evaluare Națională 2023.

Note simulare Evaluare Națională 2023. Când se anunță notele la Română și Matematică?

[Sursa foto: edupedu.ro]

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023

 • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
 • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
 • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
 • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Citește și:  Barem română simulare Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele. Modele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si