Noua inspectoare din Arad si-a dat demisia. Violeta Varga, in lacrimi: "Ma simt hartuita! Sunt un biet om care traieste din munca de profesor"

Violeta Varga a fost numita inspector scolar pe "educatie permanenta" in Arad in urma cu cateva zile. Ceea ce a atras atentia este ca femeia de 41 de ani ar fi obtinut postul fara concurs, fara CV la vedere, iar din pozele pe care le posta pe Facebook lasa de inteles ca nu de "educatie" era ea cel mai interesata.

V.P., marți 26 septembrie 2017 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Violeta Varga a decis sa renunte la postul de inspector scolar, motivand ca a fost hartuita de presa si ca pozele postate de aceasta pe Facebook nu ar fi trebuit discutate.

"Ca urmare a articolelor aparute in presa, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Scolar Judetean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis sa renunte la functia pentru care a fost numita (...) Precizam ca doamna prof. Violeta Varga a indeplinit conditiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME si a depus la secretariatul ISJ Arad CV si acord scris privind ocuparea functiei mentionate, conform Metodologiei de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de inspector scolar din inspectoratele scolare, aprobata prin Ordinul MECTS nr. 5558/2011, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul dat presei.

Intr-un interviu acordat pressone.ro, Violeta Varga a marturisit ca se simte hartuita si a izbucnit in plans cand a dezvaluit ca traieste din salariul ei de profesor.

"CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactica este urmatoarea: sunt invatator la baza, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educatie incluziva, iar in urma cu doi ani am fost numita director adjunct la Educatie incluziva Arad.

Da, o sa pun CV-ul meu, o sa pun CV-ul meu. Nu l-am facut public pentru ca eu nu sunt o persoana publica. Eu sunt un biet om care traiesc din munca de profesor (izbucneste in plans). si pur si simplu sunt hartuita.

Mi-am inchis contul de Facebook, este viata mea privata, este viata mea privata (usor iritata). Nu sunt trucata, poate sa vina oricine sa vada cum arat. Oricand invit pe oricine, in afara ISJ-ului, sa vina sa ma vada. Probabil am pus culoare sau, ma rog, ca fiecare femeie...

Acuma faci mai multe poze si pui una care, totusi... Nu le pui oricum. Sunt om si am dreptul la viata. Vreau sa raman in anonimat. Nu am facut nimic rau decat sa ajut niste oameni amarati. Toata viata mea am lucrat cu copii cu probleme si am ajutat cat am putut. Am studii de specialitate, am studii de specialitate...", a declarat Violeta Varga. Aceasta a mai precizat ca este intr-o relatie de 14 ani cu acelasi barbat, fratele actualului prefect de Arad.

Intrebata daca nu este de parere ca pozele erau "nepotrivite", in contextul in care a fost numita inspector scolar, Violeta Varga a raspuns: "Pur si simplu le-am scos, ati observat ca le-am scos. Pozele erau anterior de a fi numita ca inspector. Pur si simplu e viata mea privata. Pozele nu mi se par exagerate. Vi se par exagerate? Dar nici nu au dreptul sa-mi ia poze pe care eu nu mi le-am dorit. De exemplu, am fost fotografiata la Miss Arad si nici nu am vrut sa-mi pun acele poze. imi pun pozele mele pe Facebook, restul nu au dreptul sa-mi ia pozele. Nu mi se pare normal. Pe oricine invit sa vina sa ma vada, sa stam de vorba, sa comunicam. Este dreptul meu. Eu traiesc din salariul de dascal, asta fac, si o fac de 20 de ani. Sunt oameni rai, oameni care nu doresc altceva decat sa faca senzational. Dar nu cu mine".

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si