Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Cum s-a scurtat școala în acest an

Noua structură a anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi mai jos în articol cum s-a scurtat școala în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Author: Razvan Ilie marți 30 martie 2021 , 11:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce modificare aduce noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial: semestrul al doilea s-a scurtat cu o săptămână. 

Astfel, numărul de săptămâni de cursuri a fost redus de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic, potrivit Edupedu.ro.

Citeste si: Subiecte Matematică simulare Evaluare Naţională 2021: Baremul de corectare, pe EDU.ro

Ce noutăți apar în Ordinul de ministru

Potrivit ordinului de ministru, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori.

Semestrul a II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie.

Elevii de  clasa a VIII-a  au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online.

Elevii de clasa a VIII-a revin apoi fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la Evaluarea națională 2021.

Citeste si: VIDEO-Primarul Boc: Concert experiment cu mii de oameni la Cluj-Napoca

Două vacanțe de Paște pentru clasa a XII-a

Situația este asemănătoare pentru elevii din clasa a XII-a. Ei au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua.

Între aceste perioade, ei fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie. Pe 4 iunie ei iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala la fel ca anul trecut.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si