Bilanț România: 1.815 cazuri confirmate cu coronavirus şi 43 de decese

Secretarul de stat Raed arafat a anunţat că, duminică seară, la ora 20.00, erau 1.815 cazuri confirmate cu coronavirus şi 43 de decese.

R.B., duminică 29 martie 2020 , 12:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE 21:30 - Ultimul pacient decedat este un bărbat de 72 de ani din Arad, diagnosticat cu coronavirus, dar care suferea de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiacă, a murit. Bărbatul nu a fost plecat în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreun caz confirmat. 

UPDATE 19.00: Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică seară, că s-au înregistrat două noi deese la persoane confirmate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 75  ani, din judeţul Hunedoara.
”În data de 24.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au transmis autorităţile.

Potrivit acestora, decesul a survenit în data de 26 martie la Spitalul Municipal Hunedoara- Secţia ATI. Femeia suferea de bronhopneumopatie cronică obstructivă.

De asemenea, a fost anunţat decesul unui bărbat de 82 de ani, tot din judeţul Hunedoara.

”În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infectioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au mai transmis autorităţile.

Decesul a survenit în data de 25 martie la Spitalul Municipal Hunedoara-Secţia ATI. Bărbatul suferea de neoplasm digestiv stadiul III şi hemoragie digestivă superioară.

”Niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.

Numărul deceselor la persoane confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 42.

UPDATE: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus au fost anunţat duminică, bilanţul ajungând la 40. 

Un bărbat, de 71 ani, din judeţul Suceava, contact cu o persoană care a revenit din Austria a decedat duminică, la Secţia ATI A Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca,  În data de 25 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din data de 26 martie a fost pozitiv.  Bărbatul avea o tumora neuroendocrina, hipertensiune arterială şi anevrism de aortă.

Un alt deces este al unei tinere de 27  de ani cu domiciliul în judeţul Botoşani.

În data de 22 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de

23 martie  a fost  pozitiv. 

UPDATE ora 13.00: A fost anunțat noul bilanț în România: Alte 308 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total ridicându-se la 1.760. 

Decesul 38: Bărbatul, contact cu un membru al familiei revenit din Germania, a decedat aseară la Spital "Victor Babeș" din Timișoara, unde era internat la terapie intensivă, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Coronavirus. Numărul deceselor în Statele Unite a depăşit 2.000

El a fost tesat pozitiv în 25 martie. Bărbatul duferea de diabet zaharat de tip II și hipertensiune arterială grad III.

Tătaru: Vârful epidemiei de coronavirus, la jumătatea lui aprilie

Ministrul Sănătăţii spune că autorităţile române se aşteaptă la un vârf al epidemiei de Covid-19 în a doua jumătate a lunii aprilie.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala

„Suntem în România într-un moment în care preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri în jur de 10.000 dar trebuie să ne gândim că acest număr poate fluctua în funcţie de evoluţia ulterioară şi a respectării anumitor reguli pe care trebuie să ni le impunem. (...) Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit atunci vom avea şi efecte nefaste cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a afirmat Nelu Tătaru.

Citeste si: Coronavirus Romania - Inca 200.000 de romani se pregatesc sa vina acasa. Intram in scenariul 4

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si