Noul ministru al Cercetarii este maestru in artele martiale! Serban Valeca are centura neagra la karate!

Serban Valeca practica artele martiale inca din 1976 si are centura neagra 4 DAN in karate.

Author: Matei Vaihan Editor: Catalin Patru miercuri 04 ianuarie 2017 , 15:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Senatorul PSD Serban Constantin Valeca (60 de ani), presedintele PSD Arges, este noul ministru al Cercetarii si inovarii, post pe care l-a mai ocupat, ca ministru delegat pentru Activitate de Cercetare, in Guvernul lui Adrian Nastase. Şerban Valeca, în vârstă de 60 de ani, este la al treilea mandat de senator şi are la activ şi un mandat de deputat, de 8 luni, în 2000.

Este inginer de profesie, iar ca activitate extraprofesională, spune că este antrenor de arte marţiale, fiind vicepreşedinte Federaţia Romană de Karate Tradiţional.
Este preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetare Nucleară din Piteşti. A fost ales preşedinte interimar al PSD Argeş în ianuarie 2015, şi apoi, în luna septembrie, a fost ales preşedinte al filialei. El are o pasiune chiar mai veche decat politica, fiind practicant de karate inca din 1976. Valeca este este presedinte de onoare al Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi antrenor de karate, fiind unul dinre cei mai apreciati din fenomen. Noul ministru este  profesor doctor la Universitatea din Piteşti şi membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
A publicat 11 cărţi sau cursuri şi are şapte brevete de invenţie înregistrate la OSIM.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si