Noul Ministru al Economiei, demis din cauza salariului! Danut Andrusca avea o leafa de 20.000 lei la o companie de stat care a ajuns in faliment

Noul Ministru al Economiei a fost demis din fruntea unei regii de stat pentru ca isi fixase un salariu urias.

Radu Constantin, miercuri 31 ianuarie 2018 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Danut Andrusca, noul Ministru al Economiei, a condus Regia Autonoma de Activitati Nucleare timp de 10 luni, intre 2013 si 2014. El a fost demis de catre Razvan Nicolescu, pe atunci Ministru delegat pentru Energie, pentru ca avea un salariu mult prea mare: de 20.000 lei lunar. Nicolescu face aparte din guvernul condus de Victor Ponta si a trimis Corpul de Control sa faca investigatii la RAAN, companie ce intrase in insolventa in 2013, avand datorii de 680 milioane lei.

„Raportul Corpului de Control vrem sa fie gata pana la sfarsitul acestei saptamani. Astazi l-am demis pe administratorul special Danut Andrusca pentru ca mi se pare imoral sa aiba un venit lunar net de 20.000 lei, in conditiile in care RAAN este in insolventa”, spunea Nicolescu in 2014.

Regia Autonoma de Activitati Nucleare producea apa grea pentru Centrala Nuclearelectrica din Cernavoda si energie termica si electrica pentru uzul propriu si pentru orasul Drobeta Turnu Severin, acolo unde se afla. In 2016, regia a intrat oficial in procedura de faliment. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si