Nu doar evreii au fost tinta torturii naziste. Povestea a 72 de femei catolice mutilate si infectate intentionat de medicii nazisti pentru a testa medicamente noi

Este vorba despre 72 de eleve de la un liceu catolic din Polonia care in timpul regimului lui Hitler au fost luate prizoniere si transformate in soareci de laborator de catre medicii nazisti care doreau sa testeze efectele unei substante noi, sulfonamida.

A.S., vineri 12 august 2016 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In august 1942, femeile au fost aduse in Ravensbruck, o localitate aflata la 80 de kilometri nord de Berlin, unde au trecut printr-o serie de orori, doar pentru ca doctorii lui Hitler au vrut sa vada daca sulfonamida, un fel de penicilina, poate sa vindece infectiile.
Fiecare dintre cele 72 de femei au suferit cate sase operatii, având oasele rupte, bucăţi de ţesut muscular îndepărtate, membre amputate şi alte intervenţii, toate acestea fiind realizate fără niciun fel de anestezice sau calmante. Rănile lor erau apoi infectate intenţionat, pentru ca doctorii nazişti să poată testa dacă sulfonamida – un soi de penicilină – poate vindeca infecţiile.
Naziştii au dat startul acestor experimente monstruoase după ce doctorul personal al lui Himmler, Karl Gebhardt, a dat greş în a-i salva viaţa unui alt ofiţer nazist, Reinhard Heydrich, un apropiat al lui Hitler care a murit din cauza gangrenei cauzate de explozia maşinii în care se afla. Gebhardt a refuzat să folosească sulfonamidă în tratarea rănii lui Heydrich, iar Hitler a crezut că această decizia l-a ucis pe ofiţer. Pentru a contrazice teoria lui Hitler şi pentru a-şi salva propria piele, doctorul a creat o serie de experimente: echipa lui din Ravensbruck mutila prizonierii şi le infecta în mod deliberat rănile pentru a verifica dacă medicamentele cu sulfat vindecă infecţiile.
La sfârşitul războiului, cele 58 de femei care au supravieţuit experimentelor barbare au fost salvate de Crucea Roşie. Cazul lor a ieşit însă la iveală abia în 1958, când Caroline Ferriday, o filantropistă americană a început să le aducă în Statele Unite pentru tratament medical de specialitate, scrie adevarul.ro.

In august 1942, femeile au fost aduse in Ravensbruck, o localitate aflata la 80 de kilometri nord de Berlin, unde au trecut printr-o serie de orori, doar pentru ca doctorii lui Hitler au vrut sa vada daca sulfonamida, un fel de penicilina, poate sa vindece infectiile, scrie Daily Mail.

Fiecare dintre cele 72 de femei au suferit cate sase operatii, având oasele rupte, bucăţi de ţesut muscular îndepărtate, membre amputate şi alte intervenţii, toate acestea fiind realizate fără niciun fel de anestezice sau calmante.

Rănile lor erau apoi infectate intenţionat, pentru ca doctorii nazişti să poată testa dacă sulfonamida – un soi de penicilină – poate vindeca infecţiile.

Naziştii au dat startul acestor experimente monstruoase după ce doctorul personal al lui Himmler, Karl Gebhardt, a dat greş în a-i salva viaţa unui alt ofiţer nazist, Reinhard Heydrich, un apropiat al lui Hitler care a murit din cauza gangrenei cauzate de explozia maşinii în care se afla.

Gebhardt a refuzat să folosească sulfonamidă în tratarea rănii lui Heydrich, iar Hitler a crezut că această decizia l-a ucis pe ofiţer.

Pentru a contrazice teoria lui Hitler şi pentru a-şi salva propria piele, doctorul a creat o serie de experimente: echipa lui din Ravensbruck mutila prizonierii şi le infecta în mod deliberat rănile pentru a verifica dacă medicamentele cu sulfat vindecă infecţiile.

La sfârşitul războiului, cele 58 de femei care au supravieţuit experimentelor barbare au fost salvate de Crucea Roşie.

Cazul lor a ieşit însă la iveală abia în 1958, când Caroline Ferriday, o filantropistă americană a început să le aducă în Statele Unite pentru tratament medical de specialitate, scrie adevarul.ro.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si