Nu iti fotografia buletinul de vot! Amenzile sunt cuprinse intre 600 si 1.000 de lei!

De-a lungul timpului, tot mai multe persoane care au mers la alegerile locale sau parlamentare au bravat si au facut poze buletinelor de vot, apoi au facut publice aceste imagini.

Author: C.I.P. Editor: Mihai Oprea duminică 05 iunie 2016 , 09:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De anul acesta, Ministerul Afacerilor Interne, a declarat prin purtatorul sau de cuvant, Monica Dajbog, ca persoanele care vor face acest lucru vor fi amendate cu o suma cuprinsa intre 600 si 1.000 de lei. "Potrivit Codului penal, impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

Totodata, persoana care ofera sau da bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii unui cetatean sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat poate fi condamnata la pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la trei ani si interzicerea exercitarii unor drepturi", a precizat Monica Dajbog.

Pedepse asemanatoare risca si cei care voteaza fara sa aiba drept, cei care introduc in urna mai multe buletine de vot decat au dreptul, utilizeaza un act de identitate fals sau nul sau refuza sa se supuna dispozitiilor presedintelui biroului electoral al sectiei de votare cu privire la asigurarea linistii si ordinii publice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si