Nu mai sunt bani de pensii. Decizia de ultimă oră pe care a luat-o Guvernul

Executivul României recunoaşte că nu mai sunt bani de pensii şi asta pentru că s-au înregistrat cheltuielui mult mai mari decât cele estimate iniţial cu plata pensiilor.

Author: E. V. vineri 07 decembrie 2018 , 16:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Faptul că au intrat în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât se anticipase a condus la suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu 43.236.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2018.

Tot azi au fost aprobate şi două Hotărâri de Guvern pentru ca bugetul suplimentat să fie folosit pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrâneţe, precum şi pentru achitarea comisionului poştal aferent drepturilor de asigurări şi

asistenţă socială. ”S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Cum sunt folosiţi cei 43.236.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2018

- 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1% conform prevederilor art.

8 din OUG nr. 102/2018, astfel că bugetul ministerului va fi suplimentat cu această sumă la Capitolul 56.01 "Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei", titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.01 „Transferuri curente”, alin. 51.01.07 „Transferuri din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat”. Posibilitatea utilizării sumelor din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat este stipulată de OUG nr.102/2018 privind rectificarea bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2018.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si