Nu s-au auzit sirenele in Bucuresti fiindca angajatii din primarii nu le-au actionat

Au sunat din nou alarmele... acolo unde s-a putut. Desi Inspectoratul pentru Sitiuatii de Urgenta face mari eforturi sa poata alerta populatia in caz de dezastru, primariile nu prea se deranjeaza sa porneasca alarmele. Unde mai pui ca si putinii bucuresteni care au auzit sirenele nu stiau exact ce au de facut in caz de necesitate.

Webeditor: A.L. Author: Stirile Kanal D miercuri 02 august 2017 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

- Ce alarma e aia? De ce a sunat, stiti? De alarma. Sa ne alarmeze. De ce sa va alarmeze? D-aia, ca sa fim pregatiti pentru orice.

De alarmat, ne alarmam, de verificat sirene…verificam, doar ca de fiecare data rezultatele dau cu virgula.

Daca la exercitiul trecut au functionat 59 din cele peste 300 de sirene din Bucuresti, de data aceasta pompierii au constatat ca o parte n-au mai functionat…pentru ca, mare atentie, angajatilor din primariilor le-a fost prea lene sa le actioneze.

Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU B-IF: Am constatat ca unele dintre sirenele care erau cu actionare manuala, adica de catre primarie, nu au fost actionate.

Dar totusi, atunci cand alarmele pornesc, ce este de facut?
- Sa alergi acasa la subsolul blocului, ca suntem aproape. Nu stiu unde ar putea fi aici un adapost.  Chiar nu stiu.
-Daca stau in bloc, ma duc in subsol, daca sunt pe strada, gasesc undeva un adapost unde sa ma pot ascunde.
-Stiti ce ar trebui sa faceti? In general eu stiu. Eu stiu, dar ar fi bine ca ei sa puna la dispozitia oamenilor pliante, informatii.

Asta am vrut si noi, asa ca le-am cerut salvatorilor sa ne explice exact ce e de facut intr-o situatie reala, daca angajatii primariilor se deranjeze sa porneasca alarma, iar noi suntem suprinsi pe strada.

 Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU B-IF:  Sa se indeparteze catre o zona mai inalta, impreuna cu ceilalti membri ai familiei. Atunci, evident ca trebuie sa ne  adapostim. Unde avem posibilitatea sa facem acest lucru? Intr-o institutie publica, in locuinta proprie, mai exact in subsolul locuintei, daca acest lucru este posibil.  

Nu stim exact pentru ce dezastru ne pregatesc autoritatile, dar astfel de exercitii vor avea loc pana la sfarsitul anului in prima zi de miercuri a fiecarei luni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si