Numar record de pelerini la moastele Sfintei Parascheva din Iasi. Cati bani au lasat enoriasii la racla

Numar record de pelerini la moastele Sfintei Parascheva din Iasi, asadar donatii pe masura. Fiecare credincios, oricat de sarac, a lasat la racla cel putin 10 lei. Asta inseamna un total de minimum 3 milioane de lei in conturile Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Ce vor face slujitorii Domnului cu atitia bani, aflati din materialul urmator.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D marți 17 octombrie 2017 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca fiecare pelerin din cei 300 de mii au lasat in jur de 10 lei la racla sfanta, inseamna ca donatiile s-ar  ridica, anul acesta, la suma de 3 milioane de lei, adica undeva la 65 de mii de euro. Ce va face Mitropolia Moldovei si a Bucovinei cu acesti bani?

Preot Mihaila Gheorghe, reprezentant MMB: “O parte din baniia dunati vor fi directionati spre a acoperi cheltuielile care s-au facut pt organizarea acestui amplu eveniment, iar ceilalti bani se directioneaza catre actiuni filantropice ale Arhiepiscopiei lasilor”.

Mai precis, o parte din acesti bani vor ajunge la o fundatie infiintata de mitropolie acum 15 ani. Aici, dascalii ii ajuta la teme pe 100 de copii care provin din familii sarmane.

Mihaela Lumina, referent marketing Fundatie: “Tot felul de activitati pentru copiii proveniti din familii defavorizate. De exemplu aici ne-am bucurat de vizita Preasfintitului Teofan al Moldovei si Bucovinei in 2015, cand am organizat o olimpiada pentru copiii proveniti din centre de zi pentru copiii defavorizati”.

Cat timp petrec la fundatie, micutilor nu le lipseste o masa calda. Fundatia are trei centre de zi pentru acesti copii sarmani. Jumatate din bugetul anual al fundatiei- peste 450 de mii de lei se duce pe masa calda oferita atat copiilor, cat si persoanelor fara adapost.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si