Numarul angajatilor bugetari este in crestere. Salariile si siguranta locului de munca fac ca joburile de la stat sa fie mai atractive decat cele din privat

Modificarea legii salarizarii atrage atentia asupra structurii angajatilor bugetari. Potrivit unei statistici oficiale, unu din patru angajati lucreaza la o institutie publica. Din totalul de 4,5 milioane de salariati, 1,2 milioane sunt angajati ai statului.

A.C., sâmbătă 21 mai 2016 , 16:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Documentul citat de zf.ro mai arata ca din cei 1,2 milioane de angajati bugetari, 28% lucreaza in administratiile publice locale sau centrale, 24% in domeniul didactic, 21% in aparare si ordine publica si doar 13% lucreaza in domeniul sanatatii.

Numarul total al angajatilor de la stat din Romania repezinta 26% din total. Ionel Blanculescu, presedintele companiei Consultanta si Investigatii Financiare a explicat cresterea numarului de angajati bugetari.

„Cred ca prima explicatie pentru creşterea numarului de angajati bugetari este reprezentata de fapul ca am intrat în cele doua «cluburi», NATO şi Uniunea Europeana, care au presupus angajarea unor de oameni în sectorul apararii şi ordinii publice şi în gestionarea fondurilor europene pentru a ne alinia la nivelul celorlalte state. Din pacate, nu ne-am aliniat şi la nivel de salarizare în raport cu celelalte state deşi, la stat, pachetele salariale sunt mult mai mari decât cele din privat“, a explicat acesta.

Acesta a epxlicat ca cresterea numarului de angajati din sectorul bugetar este data si de anomalia salarizarii. Desi nu pare, salariile de la stat sunt mult mai bune decat de cele de la privat, la care se adauga si siguranta locului de munca.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si