Numărul cazurilor noi de COVID-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni

Numărul cazurilor noi de COVID-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni, iar duminică totalul a depăşit pragul de 10 milioane, potrivit Reuters.

Author: Alina Raducu luni 02 noiembrie 2020 , 06:58

Numărul cazurilor noi de COVID-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni
Numărul cazurilor noi de COVID-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu o lună în urmă, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Numai în Statele Unite sunt peste 9 milioane de cazuri, iar epidemia se extinde rapid.

Pe când în Europa a durat aproape nouă luni pentru a se ajunge la primele 5 milioane de cazuri de Covid-19, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Avem 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid şi mergem spre 1.500

Numărul celor infectați cu virusul SARS Cov 2 s-a dublat, în cinci săptămâni

Cu 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri de 46,3 milioane de infecţii.

Cu peste 269.000 de decese, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi provocate de Covid-19, de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute.

Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Germania şi Marea Britanie au anunţat carantine la nivel naţional cel puţin timp de o lună, cu măsuri care sunt aproape la fel de stricte ca cele impuse în martie şi aprilie. Portugalia a impus un blocaj parţial, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Potrivit Reuters, Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

Citeste si: Nelu Tătaru: Nu luăm în calcul un lockdown, ci doar restricţii la nivel local, acolo unde se impune

Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecţii cu Covid-19

Pentru fiecare 10.000 de persoane din Europa, au fost raportate peste 127 de cazuri de coronavirus şi aproximativ patru persoane au murit, potrivit unei analize Reuters. În Statele Unite au existat 278 de cazuri şi şapte decese la 10.000 de locuitori.
La nivel de regiuni, Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de Covid-19, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce sudul Europei conduce la numărul de morţi, cu aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa, conform Reuters.

Vicepremierul Rusiei, Tatiana Golikova, a declarat miercuri că paturile de spital sunt ocupate în proporţie de 90%, 16 regiuni ale ţării.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si