Numerosi demnitari din Republica Moldova au vile la Borsec. Multi dintre ei nu le-au trecut in declaratia de avere

Numerosi deminitari din Republica Moldova au vile la Borsec, in judetul Harghita. Multi dintre acestia nu le-au trecut in declaratiile de avere, iar cei care le-au trecut, le-au subevaluat.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 21 septembrie 2016 , 16:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

La Borsec deţin în prezent vile academicienii Gheorghe Duca şi Stanislav Groppa, fostul judecător Ion Anton, fostul ministru, în prezent diplomat Vasile Bumacov, consilierul prezidenţial Ion Păduraru şi Ion Midrigan, medicul personal al preşedintelui Nicolae Timofti. Unii dintre ei nu au indicat aceste imobile în declaraţiile de avere.
ea mai recentă dintre achiziţiile demnitarilor din Borsec este vila lui Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), membru de drept al Guvernului.
Cea mai impozantă vilă din Borsec îi aparţine, însă, lui Stanislav Groppa, adjunctul lui Duca, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Imobilul este o adevărată sală polivalentă care se află în centrul localităţii, la câţiva paşi de Vila Borsec, vechea perlă a turismului de aici, scrie Anticorupţie.md.
Unul din moldovenii care deja locuieşte în Borsec este judecătorul Ion Anton, fost judecător la Curtea Constituţională.

La Borsec deţin în prezent vile academicienii Gheorghe Duca şi Stanislav Groppa, fostul judecător Ion Anton, fostul ministru, în prezent diplomat Vasile Bumacov, consilierul prezidenţial Ion Păduraru şi Ion

Midrigan, medicul personal al preşedintelui Nicolae Timofti. Unii dintre ei nu au indicat aceste imobile în declaraţiile de avere.

Cea mai recentă dintre achiziţiile demnitarilor din Borsec este vila lui Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), membru de drept al Guvernului. Cea mai impozantă vilă din Borsec îi aparţine, însă, lui Stanislav Groppa, adjunctul lui Duca, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Imobilul este o adevărată sală polivalentă care se află în centrul localităţii, la câţiva paşi de Vila Borsec, vechea perlă a turismului de aici, scrie Anticorupţie.md. Unul din moldovenii care deja locuieşte în Borsec este judecătorul Ion Anton, fost judecător la Curtea Constituţională.

Un alt investitor moldovean în Borsec este Vasile Bumacov, fostul ministru al Agriculturii, în prezent ambasador al Republicii Moldova în Japonia. Actualul diplomat şi-a construit vila în Borsec în anul 2010, în perioada când deţinea funcţia de viceministru al Agriculturii. Imobilul familiei Bumacov se află în apropierea vilelor lui Anton, Păduraru şi Midrigan.

Potrivit Unimedia, localitatea Borsec este de ani buni locul preferat de vacanţă al unor demnitari moldoveni. În această vară, însuşi şeful statului, Nicolae Timofti, şi-a petrecut aici o săptămână din concediu la o vilă renumită în zonă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si