O africanca ar putea pune mana pe o bucata din Ardeal! Tribunalul din Cluj se confrunta cu un caz deosebit de retrocedare!

O instanta din Cluj va da, zilele acestea, un verdict intr-unul dintre ..cele mai mari procese de re-trocedare din Romania. Tocmai din Africa, o femeie revendica un tinut din Ardeal ...cat un regat.

Author: G. S. duminică 04 martie 2018 , 18:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un tinut DE POVESTE i s-ar cuveni, in acte, misterioasei femei. Tocmai din Africa de Sud, Jelen Tivadar Karolyn a chemat in judecata mai multe primarii si le cere, in instanta, inapoierea unor pamanturi cu paduri si case aflate pe o suprafata cat jumatate din Bucuresti!

Are radacini solide in Romania! Nascuta Banffy Katalin Maria, femeia in varsta de 97 de ani, spune ca este fata contelui maghiar Banffy Miklos, cel care a fost pana la venirea comunismului, proprietarul celebrului Castel de la Bontida.
Pamanturile revendicate acum de pretinsa mostenitoare ar face parte din procesul de expropriere a mosierilor maghiari dupa Unirea din 1918. Conform documentelor de arhiva din Ardeal, atunci au fost despagubiti pentru terenuri mai multi nobili insa datele autoritatilor locale din Poieni sunt deocamdata incomplete.

Intr-unul dintre procese, instanta a dat castig de cauza autoritatilor. Hotararea poate fi atacata prin apel in termen de 30 de zile. In privinta celorlalte cauze, sunt in curs de solutionare.

Urmatorul proces, in care se discuta retrocedearea terenului cu cetatea, are ca termen 4 aprilie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si