O altă țară care renunță la gratuitatea testării covid-19. Se va impune și o carantină strictă

Miercuri, 11 august, guvernul francez a decis să plaseze departamentul francez de peste mări Guadelupa într-o carantină strictă şi să pună capăt gratuităţii testelor neprescrise - la jumătatea lui octombrie -, în vederea unei incitări la vaccinare împotriva covid-19, în lupta împotriva epidemiei, dar şi să decreteze, în curând, o stare de urgenţă în colectivitatea de peste mări Polinezia franceză, , a anunţat un purtător de cuvânt al Executivului, Gabriel Attal.

Author: Andreea Bolocan miercuri 11 august 2021 , 18:33

Testarea covid-19 nu va mai fi gratuită franta coronavirus
Testarea covid-19 nu va mai fi gratuită[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceste măsuri au fost luate în cadrul unei ședințe extraordinare ce a avut loc miercuri, 11 august, la sediul guvernului francez.

Permisul sanitar urmează să fie și el solicitat în centre comerciale de peste 20.000 de metri pătraţi, în departamente în care rata incidenţei covid-19 depăşeşte 200 la 100.000 de locuitori.

Campanie de rapel în luna septembrie 2021

O campanie de ”rapel” urmează să fie lansată la jumătatea lui septembrie 2021, iar primele programări urmează să fie făcute la sfârşitul lunii august, a mai precizat Gabriel Attal.

”După săptămâni de creştere excepţională, numărul contaminărilor se află într-un platou înalt, uşor ascendent, cu 22.500

de cazuri, în medie, pe zi”, trage un semnal de alarmă Gabriel Attal.

”Situaţia rămâne extrem de tensionată, însă avem motive de speranţă”, a subliniat el, citând ”opt din zece persoane majore care încep să fie protejate prin vaccinare”.

Citeste si: OMS: Trei medicamente anti-COVID, în faza de studiu clinic

”Criza sanitară nu a trecut”

”Criza sanitară nu a trecut, foarte clar. Vom continua să trăim încă luni de zile cu virusul”, a avertizat miercuri dimineaţă, în deschiderea unei şedinţe a Consiliului Apărării, preşedintele francez Emmanuel Macron,.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Şeful statului francez a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia dramatică din teritoriile franceze de peste mări.

Rata incidenței din Polinezia depășește 1.000 de cazuri

În Polinezia, rata incidenţei depăşeşte 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar Martinica a trecut de la 410 cazuri la 6 iulie la 4.171 de cazuri în prima săptămână din august. 35 de persoane au murit din cauza covid-19, iar alte 350 au fost spitalizate.

Citeste si: Bilanțul COVID-19, în România. Alte 300 de cazuri noi, azi 11 august 2021

Testare coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Numărul de cazuri de coronavirus din Guadelupa

Bilanţul ”explodează” şi în Guadelupa, unde în perioada 2-8 august rata incidenţie a crescut la 1.769 la 100.000 de locuitori, de la 876 cu o săptămână mai înainte.

În afară de accelerarea epidemiei în Antile- unde se profilează un ”scenariu de urgenţă”, şeful statului a subliniat miercuri ”situaţia îngrijorătoare în regiunile Provence-Alpes-Côte d'Azur, Corsica şi Occitanie, unde rata incidenţei deppăşeşte 500 la 100.000 de locuitori, şi temeri cu privire la o creştere a presiunii asupra spitalelor.

Citeste si: „Nu-l meriți.” Gina Pistol a primit mesaje răutăcioase la câteva zile, după ce s-a căsătorit cu Smiley- kfetele.ro

Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro

”Obiectivul pe care-l voi stabili este foarte simplu: vaccinarea tuturor francezilor care pot fi vaccinaţi”, a anunţat şeful statului francez, care se află în concendiu la  Fort de Brégançon, în Var.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si