Guvernul suedez a anunţat joi că din 9 februarie va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate şi unui pericol mai mic reprezentat de varianta Omicron, relatează EFE.

Suedia se alătură altor țări nordice

Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum Danemarca, care a eliminat restricţiile în urmă cu două zile, sau Finlanda care va renunţa la restricţii de-a lungul acestei luni, în timp ce Norvegia a ridicat deja toate restricţiile."A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămâne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă", a declarat la o conferinţă de presă şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson.

Când a prelungit restricţiile la sfârşitul lui ianuarie, Andersson deja anunţase 9 februarie ca posibilă dată pentru eliminarea definitivă a acestora.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de la Guvernul României. Care sunt noile măsuri privind accesul în mall-uri

COVID-19 nu va mai fi considerată o boală "critică" pentru societatea suedeză

Anunţul implică faptul că restaurantele vor putea rămâne deschise şi după ora 23:00 şi că se va renunţa la limitarea numărului de persoane la evenimentele publice, precum şi la recomandarea de a lucra de acasă şi de a reduce contactele în spaţiile interioare.

Magdalena Andersson a precizat totuşi că riscul pentru cei nevaccinaţi se menţine "ridicat", mai ales dacă este asociat unei vârste înaintate, astfel încât a anunţat că vor fi menţinute recomandările pentru această grupă de vârstă.În total, 83,6% dintre suedezii de peste 12 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, iar 49,8% dintre adulţi au primit şi doza suplimentară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum a așteptat Irinel Columbeanu, la azil, revederea cu Irinuca! Interviu EXCLUSIV pentru WOWbiz.ro- wowbiz.ro

Citeste si: Comisia Europeană propune extinderea cu un an a folosirii certificatului verde, până pe 30 iunie 2023


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si