O analiza Eurostat arata ca Romania este tara cu cea mai mare inegalitate intre bogati si saraci din Uniunea Europeana

Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare diferenta intre bogati si saraci. Cei mai instariti au venituri chiar si de sapte ori mai mar decat cei mai saraci locuitori ai tarii, se arata intr-o statistica publicata de Eurostat.

A.C., miercuri 08 iunie 2016 , 14:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit analizei Eurostat, citate de adevarul.ro, 20% dintre mai bogati romani castiga de 5.2 mai mult decat cei mai saraci 20% dintre locuitori, romania fiind pe primul loc din UE cu cea mai mare inegalitate de venituri.

Situatia este asemanatoare si in Bulgaria s Spania, Estonia, Grecia si Letonia. La polul opus, statele cele mai „egalitare“ sunt Cehia (cu un raport de 3,5 intre veniturile bogatilor si veniturile saracilor), Finlanda (3,6), Slovenia (3,7), Olanda (3,8) si Belgia (3,8).

„Datele privind inegalitatea economica au devenit foarte importante pentru a estima saracia relativa, pentru ca distributia resurselor economice poate avea un raport direct cu dimensiunea si cu profunzimea fenomenului saraciei“, se arata in raportul Eurostat, citat de News.ro.

Seriile Eurostat arata ca România este tara in care inegalitatea dintre bogati si saraci a crescut cel mai puternic in ultimii ani, in special in perioada 2013-2014, de la o diferenta intre veniturile extremelor de 6 in 2010 la 6,2 in 2011, 6,3 in 2012, 6,6% in 2013 si 7,2 in 2014.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si