O asistenta de la Spitalul Universitar s-a electrocutat cand trezea o pacienta din anestezie. Managerul institutiei: "A fost un incident minor"

O asistenta de la Spitalul Universitar s-a electrocutat atunci cand a incercat sa trezeasca o pacienta din anestezie. In ciuda acestui lucru, ea a continuat procedura. Intrebat despre acest lucru, managerul spitalului, Dragos Davitoiu, a declarat ca a fost un incident minor.

A.C., duminică 14 august 2016 , 14:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asistenta medicala a povestit pentru Adevarul ca incidentul a avut loc pe 11 august, atunci cand trezea o pacienta din anestezia generala.

„Pe scurt, am apasat butonul (exista un buton pentru oxigen pe flux mare ataşat de aparatul de anestezie, n.red.), de acolo m-a electrocutat. M-a zguduit, efectiv s-a facut arc electric în policele de la mana dreapta şi cel de la mana stanga cu care tineam masca de oxigen. Eram şocata, a fost prima oara cand mi s-a întamplat aşa ceva, i-am dat mesaj doctorului imediat ce am trezit pacienta”, a declarat asistenta.

Dupa ce a terminat procedura a anuntat seful de sectie si a facut un referat catre conducerea spitalului.

Dupa incident, sala de operatie a fost inchisa, iar managerul spitalului a declarat ca aparatul nu va mai fi folosit pana cand cei caee asigura mentenanta nu vor stabili ce s-a intamplat. Chiar si asa, la o zi dupa incident, sala a fost redeschisa.

„Ieri (vineri, n.red.) s-a desfaşurat acolo o interventie chirurgicala, dar era o indicatie de urgenta. De comun acord, chirurgii şi anesteziştii au decis sa foloseasca sala de operatii pentru ca nu era o alta sala libera, iar pacientul era într-o stare destul de grava. Aparatul a functionat în parametri normali, dar am decis ca el sa nu mai fie folosit pana marti, cand vor veni cei care sigura mentenanta pentru a vedea, exact, ce s-a întamplat”, a declarat doctorul Dragoş Davitoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitala.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si