UPDATE: Cisterna care s-a rasturnat, sambata, in jurul orei 11.00,

pe autostrada A 3 Bucuresti- Ploiesti, pe sensul spre Capitala, este incarcata cu zece tone de benzina si 22 de tone de motorina, iar la ora actuala echipele de interventie incearca transbordarea combustibilului in alta cisterna. Politistii rutieri estimeaza ca traficul rutier, blocat complet pe ambele sensuri, ar putea fi reluat in mai putin de o ora.

Potrivit lui Catalin Bocai, din cadrul Centrului Infotrafic al Politiei Romane, este incarcata cu benzina si motorina, iar in prezent echipele de interventie incearca transbordarea combustibilului in alta cisterna. Bocai a precizat ca circulatia rutiera, blocata pe ambele sensuri ale autostrazii, ar putea fi reluata in aproximativ 50 de minute.

Bocai a spus ca dupa rasturnarea cisternei au existat scurgeri de combustibil din autovehicul, insa acestea au fost stopate de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, care intervin la locul accidentului, urmand sa transbordeze combustibilul in alta cisterna.
 

Reprezentantul Infotrafic a mai spus ca este posibil ca accidentul sa se fi produs fie din cauza unei defectiuni tehnice, fie dintr-o eroare umana, si anume ca soferul sa fi adormit la volan, in conditiile in care din primele date a reiesit ca acesta a pierdut controlul asupra directiei.

De asemenea, Bocai a spus ca in prezent in zona nu exista risc de explozie si ca, initial, traficul rutier nu a fost oprit, insa acest lucru a fost facut ulterior la solicitatea reprezentantilor ISU Prahova, care intervin la fata locului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat ca cisterna incarcata cu 22 de tone de motorina si zece tone de benzina este rasturnata pe o parte si ca exista sacurgeri de combustibil, insa nu si pericol de explozie, iar pompierii au intervenit cu spuma pentru a raci incarcatura.

Soferii care vor sa ajunga la Bucuresti au ca alternativa drumul national 1.

Soferul autocisternei a fost transportat la spital, avand un traumatism la o mana, iar circulatia rutiera a fost deviata la kilometrul 68 si kilometru 43.
 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pompierii asigura zona, urmind ca la fata locului sa vina reprezentanti ai firmei transportatoare pentru a ridica cisterna.

UPDATE: Traficul rutier este deviat pe de autostrada A 3 pe drumul national 1, pe tronsonul cuprins intre localitatea Barcanesti si localitatea Potigrafu, din judetul Prahova, in conditiile in care ambele sensuri ale autostrazii au fost blocate dupa ce o cisterna incarcata cu 32 de tone de combustibil s-a rasturnat. soferul cisternei, care este ranit, a fost dus la spital.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat ca autovehiculele sunt redirectionate de pe autostrada A 3 Ploiesti- Bucuresti pe DN 1, pe tronosnul cuprins intre localitatatile Barcanesti si Potigrafu.

La ora transmiterii acestei stiri, se asteapta o macara care sa ridice cisterna incarcata cu 32 de tone de benzina si motorina care s-a rasturnat in afara carosabilului, pe marginea A3.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat ca soferul cisternei a fost transportat la spital de catre echipajele medicale care au intervenit la locul accidentului.

Pompierii actioneaza cu spuma pentru a raci incarcatura.

Potrivit Politiei Romane, sambata, in jurul orei 11.00, traficul rutier a fost oprit pe autostrada A3, Bucuresti- Ploiesti, la kilometrul 51+800, pe sensul catre Bucuresti, dupa ce soferul unei autocisterne incacate cu benzina si motorina a pierdut controlul directiei, iar autovehiculul de mare tonaj s-a rasturnat in afara partii carosabile.
 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Din primele informatii a reiesit ca in urma accidentului nu s-au inregistrat victime.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului s-au deplasat lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si politisti care au luat masuri de asigurare a zonei unde a avut loc accidentul.

Cisterna este incarcata cu combustibil, la ora actuala traficul rutier fiind inchis pe autostrada A3 pe sensul catre Bucuresti.

Politistii rutieri roaga conducatorii auto sa respecte indicatiile politistilor aflati la fata locului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si