O boală mai devastatoare decât Covid-19 pune OMS în alertă
O boală mai devastatoare decât noul coronavirus face ravagii în lume.
Peste 400.000 de oameni la nivel global- majoritatea bebeluși din zonele cele mai sărace ale Africii- au fost uciși de malarie anul trecut, a transmis OMS în cel mai recent raport mondial, iar impactul Covid-19 va duce în 2020 la creșterea acestui număr, din cauza accesului întrerupt la unele servicii medicale, potrivit Reuters.
Citeste si: Acest doctor are doar 5 cuvinte care îți pot salva viața de virusul ucigaș
"Estimările noastre sunt că, în funcţie de nivelul de întrerupere a serviciului cauzat de pandemia Covid-19 ar putea exista un număr crescut de decese provocat de malarie undeva între 20.000 şi 100.000 în Africa subsahariană, majoritatea în rândul copiilor mici", a declarat directorul programului OMS pentru malarie, Pedro Alsonso, scrie Mediafax. "Este foarte probabil ca valul de mortalitate prin malarie să fie mai mare decât mortalitatea directă prin Covid-19", a adăugat expertul OMS.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro
În raportul OMS se constată că au fost 229 milioane de cazuri de malarie la nivel global în 2019 şi că, în ciuda provocărilor fără precedent ale pandemiei Covid-19, multe ţări din întreaga lume au luptat din greu şi au menţinut şi lupta împotriva malariei.
Unul dintre cei mai cunoscuți experți în boli infecţioase din Statele Unite ale Americii, a lansat o avertizare fără precedent.
”În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a afirmat Fauci într-un interviu acordat emisiunii “Meet the Press” de la NBC, potrivit Newsro.
Cunoscutul expert le-a cerut americanilor să fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving şi să poarte mască pentru a reduce răspîndirea virusului.
Citeste si: Sf. Andrei 2020: Cele mai frumoase tradiţii româneşti. Ce este bine să faci pentru a avea noroc în viaţă?
Citeste si: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025- kfetele.ro
”Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a spus Fauci.