O bunica a cerut Judecatoriei din Vaslui ordin de protectie impotriva celor trei nepoti minori

Caz inedit pentru judecatorii din Vaslui. O bunica a solicitat un ordin de protectie impotriva nepotilor minori care se afla in grija sa. Batrana este terorizata de cei trei copii, care, declara ea, o batjocoresc fara mila.

I. I., marți 02 ianuarie 2018 , 17:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Judecatoria si Tribunalul Vaslui s-au confruntat la sfarsitul anului 2017 cu o solicitare de emitere a unui ordin de protectie total atipic. Un caz de violenta in familie in care victima este o bunica, iar agresorii sunt trei minori, nepotii acesteia, cu varste de 12, 16 si 17 ani, scrie Adevarul.

Chiar daca au admis ca bunica are de suferit din cauza nepotilor, judecatorii au respins eliberarea ordinului de protectie, invocand interesul superior al copiilor si faptul ca acestia nu pot fi evacuati din casa in care locuiesc. Ba mai mult, femeia nu a reusit sa aduca toate dovezile necesare pentru a-si sustine cazul.

Mama celor trei copii are un handicap grav si sta mai mult prin spitale, iar cei mici au ramas in grija bunicii din 2011.

Batrana le-a povestit judecatorilor ca nu isi mai poate stapani nepotii, ajungandu-se chiar la amenintari cu moartea din partea minorilor. De altfel, batrana a formulat si o plangere la Politie impotriva nepotului de 17 ani.

”Din probatoriul administrat in cauza de fata, instanta a retinut faptul ca aspectele invocate de catre reclamanta sunt intemeiate doar in parte. Judecatorul a apreciat ca fiind dovedit faptul ca atitudinea minorilor parati fata de bunica in grija carora se afla, in concret, s-a degradat semnificativ in timp, proces favorizat in special de afectiunile medicale ale mamei acestora, ce au impus internarea acesteia in mai multe randuri. Intr-adevar, varsta la care minorii se afla in prezent predispune uneori la incalcarea repetata a regulior si a normelor sociale.

Instanta nu a putut nega faptul ca, un comportament perturbator constant, astfel cum se poate cataloga cel manifestat de catre minorii parati si, in special de catre paratul M. F.V., fata de o persoana relativ varstnica, lipsita de orice alt sprijin, reprezinta o forma de violenta psihica, apta sa provoace reclamantei o temere justificata pentru propria siguranta si integritate fizica”, se mentioneaza in hotararea prin care s-a respins eliberarea unui ordin de protectie impotriva minorilor.

Instanta precizeaza ca, dispozitiile aplicabile in materia ordinului de protectie prevad nu doar conditia existentei unor acte de violenta, fie ele de natura fizica sau psihica, ci si pe aceea ca actele de violenta psihica sa fie de natura sa puna in pericol viata, integritatea sau libertatea victimei.

”In cauza de fata, nu au existat probe suficiente care sa conduca la o atare concluzie. Chiar din sustinerile reclamantei, a reiesit faptul ca actele de violenta psihica a carei victima a fost, apartin in principal celui mai in varsta dintre parati, ceilalti doi fiind angrenati in mod curent in manifestari comportamentale de o intensitate mai scazuta – jigniri, atitudine sfidatoare etc”, explica judecatorii.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si