O ciudatenie a naturii a fost descoperita in Romania. Autoritatile sunt alertate in legatura cu planta rara

O planta carnivora rara si octotita prin lege a fost descoperita in judetul Satu Mare de catre un specialist, care a alertat autoritatile

L. S., marți 17 iulie 2018 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Adrian Danciu, specialist in plante carnivore, a facut o descoperire extraordinara pe canalul din Bervedeni, judetul Satu Mare. Specialistul a observat o planta carnivora care se hraneste cu insecte mici si viermi. "Langa Carei am gasit un canal in care creste o planta carnivora numita Utricularia Vulgaris. Se pare ca in Satu Mare nu a fost semnalata, cel putin pe canalul pe care am fost", este mesajul lui Adrian Danciu, publicat pe o retea de socializare.Satmareanul Adrian Danciu, in varsta de 28 de ani, se gandeste sa amenajeze o gradina botanica cu plante carnivore, chiar in curtea casei lui din comuna Piscolt. Tanarul ar putea sa gazduiasca elevii din comuna, in timpul orelor de botanica, in gradina lui.

Ulterior, specialistul a avut o intrevedere cu reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare. „Am vorbit astazi cu cei de la APM Satu Mare si cu cei de la Biodiversitate, care mi-au confirmat faptul ca planta carnivora Utricularia Vulgaris nu a mai fost semnalata pe canalul de irigatii de la Berveni. Problema este ca zona in sine nu este o zona ocrotita de lege, dar planta este. Sa vedem ce e de facut... macar un panou de informare nu cred ca ar strica, avand in vedere ca este o planta rara si ocrotita de lege", a mai spus Adrian Danciu.
sursa: evz.ro

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si