O familie din București a chemat DSP-ul pentru că mama se simțea rău! Femeia a ieșit negativ, fiica pozitiv, pe tată nu l-au mai testat! Ce s-a întâmplat mai departe pare un film absurd...

Un adevărat film film absurd - aceasta este situația unei familii din Capitală în care s-a confirmat un caz de COVID-19.

Radu Constantin, joi 02 aprilie 2020 , 09:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Deputatul USR Tudor Pop a relatat despre situația unei familii de bucureșteni unde s-a confirmat un caz de COVID-19 și care a ajuns din această cauză într-o situație absurdă, datorită haosului

general legat de testarea pentru coronavirus.  

Au făcut economie la teste și nu au mai luat probe de la tată!

”Caz real:

Familie din București, mama, tată, fiică (26 de de ani). Mama în categoria de risc, probleme cu inima, hipertensiune, tatăl, fiica, ok.

Sâmbătă apel la Salvare, tensiune foarte mare la mamă și insuficiență respiratorie pe acest fond. Vine echipajul, o întreabă dacă a călătorit recent în străinătate, răspunsul e da, 10 – 14 februarie Franța. Echipajul leagă informația de problemele respiratorii și decid să meargă la Matei Balș.

Până aici, toate bune. Cei trei ajung la Matei Balș, unde mama întreabă dacă soțul și fiica pot fi de asemenea testați, având în vedere că locuiesc împreună. I se spune că da, dar apoi medicii se răzgândesc.

Se testează doar mama și fiica. Tatăl, nu, argumentul fiind că e suficient să fie testată mama, pentru a știi dacă tatăl e pozitiv sau negativ. Mama nu a fost investigata cardiologic, deși valoarea mare a tensiunii arteriale era principala ei problema; spitalul Colentina, la câțiva pași, are secție de cardiologie, iar mama e clar în categoria vulnerabilă, de risc. Pleacă toți trei acasă.

Li s-a intezis să iasă din casă, deși mama e cardiacă. Tatăl tot nu știe dacă e infectat

Luni (ieri) vin rezultatele de la DSP via SMS. Aici lucrurile se complică într-un mod aproape kafkian. Mama e negativă dar contact cu fiica, fiica e pozitiv, tatăl e netestat. Primesc telefon că urmează să vină o salvare să o ia pe fiică să o ducă la spital. Fiica însă nu are simptome. Trec mai bine de 24 de ore, nimic. Între timp, cei trei rămân în izolare și caută un medic cardiolog pentru mama.

Dar pentru că sunt în izolare nu pot merge la doctor.
Dintre toți trei, doar fiica a lucrat de acasă în ultimele 16 zile. Părinții au fost nevoiți să meargă la serviciu. Deci sursa nu prea are cum să fie fiica. Pe de altă parte, doar ea e confirmată pozitiv.

O posibilitate e ca mama să fie fals negativ. Dar nu știm asta, pentru că nu a fost retestată.

Iar tatăl, după spusele medicului, merge pe diagnosticul mamei, deși nu e obligatoriu să fie așa. Iată o încurcătură ”frumoasă”. Ideal ar fi fost să fie toți trei testați. Iată un alt motiv pentru care avem nevoie de anchete epidemiologice extinse, nu de economie de eprubete și teste de laborator.

Ce e de făcut?

În mod clar, testele ar trebui refăcute. Iar cazurile de genul asta, mama vulnerabilă, fiica asimptomatică ar trebui monitorizate și investigate la domiciului de echipe de medici și voluntari.

Citeste si: Doctorul a rupt tăcerea. Ce se întâmplă la Spitalul Suceava. „Ni se dădea o singură mască”

Ce te faci dacă ai tensiunea mare și suspiciune de Covid19? Te testează de SARS-CoV-2 și pleci în izolare sperând sa îți scadă tensiunea? E foarte greu să vă imaginați stresul prin care trece acum această familie”, a scris deputatul Tudor Pop pe contul lui de socializare.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a... Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a accidentat grav la Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite.... Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite. Cum se înțelege cu fiica lui
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si