O femeie care a avut Coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

O femeie din Singapore, care a avut COVID-19 în luna martie, când era însărcinată, a născut un bebeluș care are anticorpi împotriva virusului SARS Cov 2, scrie Reuters. Această descoperirea oferă o nouă perspectivă asupra întrebării dacă infecția se transmite de la mamă la făt.

Author: Alina Raducu duminică 29 noiembrie 2020 , 17:54

O femeie care a avut Coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală
O femeie care a avut Coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bebelușul s-a născut în noiembrie și a fost testat negativ la COVID-19, dar prezenta anticorpi împotriva virusului, tranmite Reuters, citând publicația Straits Times, care a vorbit cu tânăra mamă, Celine Ng-Chan, în vârstă de 31 de ani.

Femeia care a născut a suferit o formă ușoară a bolii și a părăsit spitalul după două săptămâni și jumătate

„Medicul meu bănuiește că i-am transmis anticorpi fătului în timpul sarcinii”, a afirmat Celine Ng-Chan pentru Straits Times.

Organizația Mondială a Sănătății declară că nu se știe încă dacă o femeie însărcinată, bolnavă de COVID-19, poate transmite virusul către făt sau în timpul nașterii.

Până în prezent, virusul nu a fost detectat în fluidul în care stă fătul în burta mamei sau în laptele de la sân

Medicii din China au semnalat prezența și apoi scăderea anticorpilor COVID-19 la bebelușii născuți de femei cu COVID-19, conform unui articol publicat în octombrie în jurnalul Emerging Infectious Diseases.

Citeste si: Ministrul Sănătății anunță că vaccinul anti-COVID-19 se va face sezonier

Transmiterea virusului SARS Cov 2 de la mamă la nou-născut este rară, mai spun medicii de la Centrul Medical New York- Presbyterian/ Columbia University Irving, într-un articol publicat în octombrie în jurnalul JAMA Pediatrics.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si