Adrian Streinu-Cercel, mesaj alarmant: Pandemia este total scăpată de sub control

Directorul Institutului Matei Balş, medicul Adrian Streinu-Cercel, a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni TV, că pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România iar carantina impusă de autorităţi nu are nicio eficienţă fiind, în opinia sa, o "făcătură".

Author: Razvan Ilie duminică 29 noiembrie 2020 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Streinu-Cercel susţine că s-a pierdut timp preţios în combaterea răspândirii SARS-COV-2. În opinia sa, în urmă cu trei luni ar fi trebuit efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi.

Inclusiv industria HoReCa ar fi avut de câştigat, spune profesorul Streinu-Cercel.

Citeste si: Vaccinul american zboară deja spre Europa. Care este calendarul de livrare în UE

Streinu-Cercel: "Noi facem o carantinare a la Românica"

"Noi nu sunt utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă(...)

Nu s-a făcut nimic din toate acestea", a declarat medicul epidemiolog la Antena 3.

Streinu-Cercel a lansat o critică dură în privința modului în care se face carantină în România: "Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă 'nothing in, nothing out' (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură(...) până când focarul nu e închis".

Streinu-Cercel: Asta nu e carantină, e făcătură (...) până când focarul nu e închis

"Guvernul nu ne protejază"

Medicul epidemiolog consideră că pandemia este total scăpată de sub control și spune că Guvernul nu îi protejează pe români.

"Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează", a spus el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si