O femeie din judetul Neamt va deveni prima romanca beatificata de catre Papa!

O femeie din judetul Neamt va fi prima romanca pe care Biserica Catolica o va proclama Fericita, echivalentul unei sfinte in confesiunea ortodoxa. Veronica Antal va fi beatificata de Papa Francisc, pentru ca si-a aparat dragostea pentru Dumnezeu cu pretul vietii.

Author: G. S. luni 29 ianuarie 2018 , 20:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Veronica Antal s-a nascut cu dragostea mantuitorului in suflet. A venit pe lume la Nisiporesti, in judetul Neamt, in  1935. De mic copil si-a dorit sa se calugareasca, dar din cauza regimului comunist  care desfiintase aproape toate manastirile catolice, a putut face doar legamant de castitate. Isi petrecea tot timpul in rugaciune si cantari bisericesti.

La doar 23 de ani, Veronica a murit fulgerator. Intr-o zi, cand se intorcea de la biserica, un tanar a atacat-o si a incercat sa o batjocoreasca. Fata si-a aparat fecioria cu pretul vietii, iar individul a injunghiat-o.

Dupa tragedie, oamenii au inceput sa vorbeasca despre ea ca despre o sfanta si o numeau Crinul Insangerat. In locul unde a fost ucisa se organizeaza an de an slujbe pe 24 august, ziua in care a fost ucisa.
Papa Francisc a semnat decretul prin care a recunoscut martiriul Veronicai Antal ,iar aceasta  va fi beatificata.Va

fi prima femeie din Romania declarata Fericita de Biserica Catolica . 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si