„Au existat bariere rasiale și a fost o mare provocare să fiu acceptată ca japoneză”, a spus Carolina Shiino cu lacrimi în ochi, într-o limbă japoneză impecabilă, după ce a fost încoronată Miss Japonia.

Citește și: VIDEO- Medicii legiști fac lumină în cazul Sharei, tânăra olimpică din Neamț care a murit în mod misterios

Modelul în vârstă de 26 de ani, s-a născut în Ucraina și s-a mutat în Japonia la vârsta de cinci ani.

Ea a crescut la Nagoya.

Carolina Shiino este primul cetățean japonez naturalizat care a câștigat concursul, dar victoria ei a reaprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez, potrivit BBC.

În timp ce unii au recunoscut victoria ei ca un „semn al vremurilor”, alții au spus că ea nu arată așa cum ar trebui să fie o „Miss Japonia”.

Miss Japonia, un nou scandal după cel din 2015

Victoria Carolinei Shiino vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie bi-rasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Pe atunci, cu o mamă japoneză și un tată afro-american, victoria Arianei Miyamoto a ridicat semne de întrebare dacă o persoană de rasă mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câștiga competiția.

miss japonia 2015

Miss Japonia 2015

Miss Japonia 2024 nu are nimic japonez 

Acum, faptul că Shiino nu are origini japoneze i-a supărat pe mulți pe rețelele de socializare.

"Această persoană care a fost aleasă ca Miss Japonia nu este nici măcar un amestec cu un japonez, ci 100% ucraineană pură.

Înțeleg că este frumoasă, dar este aceasta "Miss Japonia"? Unde este specificul japonez?" a spus un comentator pe X/Twitter.

Citește și: VIDEO. Avion întors din zbor la Tokyo, după ce o stewardesă a fost mușcată de un pasager

„Dacă era pe jumătate japoneză, sigur nicio problemă. Dar ea este 0% japoneză din punct de vedere etnic și nici măcar nu s-a născut în Japonia”, a spus un alt comentator.

Alții au spus că victoria tinerei în concursul de frumusețe trimite un „mesaj greșit” în țară:
„Cred că japonezii primesc un mesaj greșit atunci când o persoană cu aspect european este numită cea mai frumoasă japoneză”.

"Nu ar fi câștigat dacă era născută în Rusia"

Alții s-au întrebat dacă alegerea modelului născut în Ucraina nu a fost o decizie politică.

"Dacă s-ar fi născut în Rusia, nu ar fi câștigat. Nicio șansă. Evident că decizia de acum este una politică. Ce zi tristă pentru Japonia", a susținut o persoană.

Carolina Shiino

Carolina Shiino

Noua Miss Japonia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si