O fetita de 7 ani din Valcea a refuzat sa se mai intoarca acasa de la scoala. Tatal bolnav isi acuza sotia de infidelitate si face scandaluri des

Autoritatile din judetul Valcea au ridicat din comuna Dragoesti doi frati, o fetita in varsta de 7 ani si un baiat de 4 ani, dupa ce copila a refuzat sa mai mearga acasa din cauza neintelegerilor dintre parinti. Surse locale spun ca tatal, astmatic si dependent de oxigen, facea scandaluri des, suspectandu-si sotia, care are TBC si se trateaza intr-un sanatoriu, de infidelitate.

A.S., vineri 03 februarie 2017 , 13:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Institutia Prefectului judetului Valcea, doi copii din Dragoesti au fost luati de acasa, joi, de catre reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), care au mers in localitate insotiti de jandarmi, medici de la ambulanta si reprezentanti ai Prefecturii.Surse din administratia locala au declarat pentru News.ro ca situatia celor doi copii era monitorizata de mai mult vreme, dar ca autoritatile au decis sa ii scoata din familie dupa ce fetita care este in clasa pregatitoare a refuzat sa mai mearga acasa din cauza conditiilor in care ea si fratele ei sunt crescuti.

Aceleasi surse sustin ca tatal copiilor, care este astmatic si sta conectat la o sursa de oxigen aproximativ 18 ore pe zi, ii facea dese scandaluri mamei, care sufera de TBC si face tratament la sanatoriul din Mihaesti, barbatul suspectand-o pe femeie de infidelitate.In aceste conditii, fetita a refuzat sa mai mearga acasa, fiind luata de catre asistentul social din cadrul Primariei care a anuntat DGASPC.

Sursele citate spun ca ambii copii sunt neglijati de catre parintii care nu ii pot ingriji dar care refuza, totodata, sa renunte la ei.Directorul DGASPC Valcea, Nicolae Badea, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca institutia pe care o conduce a identificat un asistent maternal la care copiii vor fi dusi in plasament de urgenta.

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Institutia Prefectului judetului Valcea, doi copii din Dragoesti au fost luati de acasa, joi, de catre reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), care au mers in localitate insotiti de jandarmi, medici de la ambulanta si reprezentanti ai Prefecturii.
Surse din administratia locala au declarat pentru News.ro ca situatia celor doi copii era monitorizata de mai mult vreme, dar ca autoritatile au decis sa ii scoata din familie dupa ce fetita care este in clasa pregatitoare a refuzat sa mai mearga acasa din cauza conditiilor in care ea si fratele ei sunt crescuti.
Aceleasi surse sustin ca tatal copiilor, care este astmatic si sta conectat la o sursa de oxigen aproximativ 18 ore pe zi, ii facea dese scandaluri mamei, care sufera de TBC si face tratament la sanatoriul din Mihaesti, barbatul suspectand-o pe femeie de infidelitate.
In aceste conditii, fetita a refuzat sa mai mearga acasa, fiind luata de catre asistentul social din cadrul Primariei care a anuntat DGASPC.
Sursele citate spun ca ambii copii sunt neglijati de catre parintii care nu ii pot ingriji dar care refuza, totodata, sa renunte la ei.
Directorul DGASPC Valcea, Nicolae Badea, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca institutia pe care o conduce a identificat un asistent maternal la care copiii vor fi dusi in plasament de urgenta.
Este al doilea caz de copii neglijati luati din familie de catre autoritatile din Valcea in ultima perioada. Prefectul judetului, Radu Renga, a initiat anul trecut infiintarea unui Grup de Interventie Rapida, gandit ca un parteneriat interinstitutional cu scopul de a preveni si combate fenomenul de abuz impotriva persoanelor. Institutiile implicate in planul de colaborare sun turmatoarele: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Scolar Judetean, Serviciul deAmbulanta, Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Pitesti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si