O maratonista care a participat la JO de la Rio a ajuns de urgenta la spital dupa ce a fost intepata de viespi. Daniela Cirlan a terminat cursa pe primul loc, desi a fost atacata de un roi de viespi

Maratonista Daniela Cîrlan, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost înţepată de mai multe ori de viespi pe traseul semimaratonului Ascotid Trail Race de la Târgu Mureş şi a fost dusă de urgenţă la spital după ce a câştigat cursa.

A.S., marți 13 septembrie 2016 , 15:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În ciuda durerii, Cîrlan a continuat cursa de semimaraton, pe care a şi câştigat-o de altfel, cu timpul de o oră, 37 de minute şi 23 de secunde.
Atleta a fost atacată la jumătatea cursei, când se afla pe locul 13 de un roi de viespi de pădure şi înţepată de 5 ori în cap şi de doua ori în fese.
”Am simţit nişte lovituri puternice în cap. Mă durea rău, nici nu mai ştiam ce e cu mine. M-am oprit din alergare, pentru că nu înţelegeam ce se întâmplă, era prima dată când aveam de a face cu aşa ceva. Era cineva prin zonă, a venit şi m-a luat la palme ca să omoare viespile. Nu cred că trebuia să mă opresc cum am început să fiu înţepată, dar nu am ştiut cum să reacţionez. Am văzut că pot să respir, mă pipăiam să văd dacă m-am umflat şi apoi mai alergam câteva sute de metri. Apoi iar mă cercetam să văd dacă am ceva! La finalul cursei, îmi plesnea capul de durere”, a povestit Daniela Cîrlan pentru site-ul 4run.ro.
Alergătoarea sibiană, antrenată de Lorena Boberski, a fost dusă la spital cu salvarea la finalul cursei, alături de alte trei persoane, printre care şi un copil.
“Am primit ceva de alergie, dar şi calmante pentru că nu mai puteam de durere. Am avut cinci înţepături în cap şi două în fese, de astea însă nici nu m-a mai interesat”, a adăugat sportiva.

În ciuda durerii, Cîrlan a continuat cursa de semimaraton, pe care a şi câştigat-o de altfel, cu timpul de o oră, 37 de minute şi 23 de secunde. Atleta a fost atacată la jumătatea cursei, când se afla pe locul 13 de un roi de viespi de pădure şi înţepată de 5 ori în cap şi de doua ori în fese. ”Am simţit nişte lovituri puternice în cap. Mă durea rău, nici nu mai ştiam ce e cu mine. M-am oprit din alergare, pentru că nu înţelegeam ce se întâmplă, era prima dată când aveam de a face cu aşa ceva. Era cineva prin zonă, a venit şi m-a luat la palme ca să omoare viespile. Nu cred că trebuia să mă opresc cum am început să fiu înţepată, dar nu am ştiut cum să reacţionez. Am văzut că pot să respir, mă pipăiam să văd dacă m-am umflat şi apoi mai alergam câteva sute de metri. Apoi iar mă cercetam să văd dacă am ceva! La finalul cursei, îmi plesnea capul de durere”, a povestit Daniela Cîrlan pentru site-ul 4run.ro.

Alergătoarea sibiană, antrenată de Lorena Boberski, a fost dusă la spital cu salvarea la finalul cursei, alături de alte trei persoane, printre care şi un copil.“Am primit ceva de alergie, dar şi calmante pentru că nu mai puteam de durere. Am avut cinci înţepături în cap şi două în fese, de astea însă nici nu m-a mai interesat”, a adăugat sportiva.

 

TAGURI
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si