O măsură luată de Guvernul României ar putea întârzia cu încă o săptămână începerea școlilor

Milioane de copii din România se vor bucura de o vacanță prelungită, după ce școlile s-ar putea închide săptmămâna viitoare în urma unei măsuri luate de Guvernul României.

Author: M.A. duminică 12 ianuarie 2020 , 13:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Recent, Guvernul României a luat decizia interzicerii detașărilor în sistemul public.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, a declarat că acest factor ar determina închiderea școlilor și solicită Guvernului să găsească urgent o soluție pentru ca activitatea instituțiilor de învățământ să nu aibă de suferit.

Citeste si: Ce face fosta prezentatoare Mădălina Dobrovolschi, după ce și-a dat demisia de la Cotroceni

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Daniela Crudu, după ce a dispărut de pe rețelele de socializare- wowbiz.ro

Totodată, un alt efect secundar face referire la salariile profesorilor. Cadrele didactice riscă să nu își mai primească banii odată cu această decizie luată de Guvern.

Citeste si: Cel puţin 11 morţi în urma furtunilor violente din sudul Statelor Unite

Citeste si: Marcel Vela anunţă o eficientizare şi o restructurare a MAI: Am constatat că sunt prea mulţi poliţişti în birouri şi prea puţini în stradă

„În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti. FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si