O necropola de peste 2.000 de ani se afla sub clubul Bamboo! Care e legatura cu terenul pe care a murit Ionut Anghel? Au aceeasi adresa, iar proprietarii vor sa ridice aici un centru mai inalt decat localul care a ars

Incendiul de la Bamboo produce efecte nebanuite, in conditiile in care s-a descoperit ca pe terenul de acolo se afla un sit arheologic.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin luni 27 februarie 2017 , 08:26

Ionut Anghel a murit langa Bamboo, in septembrie 2013
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ionut Anghel a murit langa Bamboo, in septembrie 2013
Clubul Bamboo a ars acum cateva saptamani
Scandalul sitului arheologic de sub clubul Bamboo se leaga intr-un mod extrem de interesant cu tragedia care a avut loc in urma cu 3 ani si jumatate, pe malul lacului Tei: moartea lui Ionut Anghel, baiatul ucis de caini.

In acest moment, ruina in care s-a transformat clubul Bamboo nu poate fi „curatata” pentru ca lipseste o autorizatie de la Ministerul Culturii.
De ce? Pentru ca s-a descoperit ca acolo se afla un sit arheologic. In acelasi timp, autoritatile trebuie sa afle daca autorizatia de constructie a clubului a fost una acordata legal.
La aceasta adresa se afla atat terenul pe care a murit Ionut cat si clubul Bamboo

Terenul pe care a murit Ionut Anghel se afla in imediata vecinatate a clubului Bamboo. Interesant este ca acestea au practic aceeasi adresa: Strada Tuzla nr. 50, un loc care poate fi deja „suspectat” ca ar fi blestemat. Firma care detine terenul pe care a murit Ionut se pregateste sa ridice aici un centru de fitness si spa cu trei etaje, desi patronul acesteia se afla in prezent dupa gratii, pentru moartea lui Ionut Anghel. Pana acum, toate solicitarile de la comisia de urbanism a primariei au primit aviz pozitiv, cu toate ca in acestea se specifica faptul ca „amplasamentul figureaza in
situl arheologic clasat monument istoric – Lacul Tei Debarcader”.
Intrarea pe terenul mortii, dinspre strada Tuzla
Acesta este o parte din docmuentatia propusa de proprietarii terenului

Se poate construi in Romania, intr-o zona protejata? Culmea, da! Doar ca procedura este destul de groaie: trebuie obtinut in PUZ, care trebuie plimbat pe la mai multe institutii, inclusiv Ministerul Culturii, pentru avizare. In final, Primaria elibereaza autorizatia de construire.

Situl arheologic „Lacul Tei Debarcader” apare in Repertoriul Arheologic National cu clasarea „monument istoric” si se suprapune peste strazile Caloieni, Tuzla, Glodeni si Oltetului. De-a lungul timpului, aici au fost desoperite mai multe asezari si necropole: o asezare din Epoca bronzului mijlociu, una din Epoca daco-romana (sec II-IV), una geto-dacica, una din Epoca migratiilor (sex VI), o necropola geto-dacica (sec II-I I.H.) si una din epoca daco-romana (sec III). 

Terenul pe care a murit Ionut, la o zi de la tragedie

Citeste si: New York a ajuns să fie cel mai poluat oraș din lume. Care sunt cauzele, cum ne afectează și de ce ar trebui să ne pese- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si