S-a descoperit o nouă bacterie periculoasă în Wuhan. Ce spun autoritățile

O nouă bacterie extrem de periculoasă a fost găsită în Wuhan. Autoritățile trag un semnal de alarmă.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 iulie 2022 , 12:19

bacterie Wuhan

O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întreaga planetă  este din nou în alertă. Autoritățile din China au declarat că în Wuhan a fost descoperită o nouă bacterie periculoasă. Anunțul a fost făcut public pentru a înștiința populația.

Citește si: VIDEO-Medicii trag un semnal de alarmă în prag de sezon estival: nu picați în plasa așa-numitelor cure de detox

După bătăile de cap date de Coronavirus și variola maimuței, o nouă bacterie ne lovește din plin. Chiar în acest timp în care cazurile Covid-19 au început să crească de la o zi la alta, dar și când sunt tot mai multe persoane cu variola maimuței.

Bacteria periculoasă care atacă omenirea

De curând, autoritățile din China au intrat în alertă, asta deoarece în orașul Wuhan a fost detectată o bacterie care a provocat holera la un student și care de asemenea a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale.

Bacteria misterioasă a ajuns în atenția tuturor. Mulți specialiști au ajuns să facă legătura cu Covid-19, explicând că trebuie să se afle cât mai repede cum se comportă această bacterie, asta până când nu o să fie prea târziu.

Citește si: Mâncare expirată, mizerie și gândaci în trei spitale din Capitală

Până la această oră, nu a fost confirmat vreun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale. Piața în care se vindeau a fost închisă pentru trei zile. Se va face dezinfecție totală.

Conform cercetărilor făcute, autoritățile au precizat că nu există legături între tulpina de vibrio cholerae O139, responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate, însă oficialii urmăresc cu mare atenție produsele nespecificate din același lot de broaște țestoase cu carapace moale.

Citește si: Un supermarket a retras de la vânzare un lot de avocade cu pesticide

„Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile.(...) Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică", a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

Citește si: Alertă alimentară în magazine! Pește consumat frecvent de români, retras de urgență de la vânzare- Este toxic


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si