Parlamentul României a adoptat un noi proiect de lege prin care o nouă categorie de autoturisme trebuie să își refacă la fiecare 6 luni inspecția tehnică periodică.

Citește și: Ce pedeapsă ar fi primit șoferul care a lovit intenționat cu mașina un polițist? Bărbatul avea permisul suspendat la momentul accidentului

Camera Deputaţilor a adoptat, marți 16 aprilie, un proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier.

Ce mașini sunt obligate la refacerea ITP-ului la fiecare 6 luni

Potrivit actului normativ, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h.

De asemenea, este stabilită efectuarea la şase luni a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Ce mașini sunt obligate la refacerea ITP-ului la fiecare 6 luni

Ce mașini sunt obligate la refacerea ITP-ului la fiecare 6 luni

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce alte modificări aduce noua lege

Iniţiativa legislativă a avut ca obiect de reglementare clarificarea unor aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea

unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale.

Prin aceste modificări, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor şi vehiculelor cu tracţiune animală.

Citește și: Toți șoferii trebuie să știe acest lucru! Care este valoarea amenzii pentru conducătorii auto, care transportă mai mulți pasageri în mașină, în 2024

Totodată, este stabilită efectuarea la 6 luni a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

Proiectul mai clarifică, potrivit News.ro, şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si