O nouă descoperire privind coronavirusul

Oamenii de ştiinţă americani au identificat pentru prima dată o persoană din Statele Unite care a fost reinfectată cu noul coronavirus, potrivit unui studiu care nu a fost deocamdată analizat de experţi externi, informează Reuters.

Author: Andreea Stoica duminică 30 august 2020 , 08:47

O nouă descoperire privind coronavirusul
O nouă descoperire privind coronavirusul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest raport, publicat online, descrie cazul unui bărbat de 25 de ani din Reno, un oraş din statul american Nevada, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în luna aprilie, după ce a prezentat simptome uşoare.

El s-a îmbolnăvit din nou la sfârşitul lunii mai şi a dezvoltat simptome mai severe de COVID-19, maladia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

"Acest studiu reprezintă cel mai probabil un exemplu clar de reinfectare... reinfecţiile sunt posibile- fapt pe care îl ştiam deja, pentru că imunitatea nu este niciodată garantată 100%", a declarat Kristian Anderson, profesor de imunologie şi microbiologie la Scripps Research, un institut de cercetare din La Jolla, California.

Citeste si: Încă un focar de CORONAVIRUS la Buzău. Alte 10 persoane diagnosticate cu COVID-19

Descoperi şocantă făcută de cercetătorii de la Universitatea Nevada 

Cercetătorii de la Universitatea Nevada, Facultatea de Medicină din Reno şi Laboratorul de Sănătate Publică din Nevada au spus că pot să demonstreze prin intermediul unor testări sofisticate faptul că virusul asociat cu cele două infectări ale pacientului din

Reno reprezintă tulpini diferite din punct de vedere genetic.

Specialiştii americani au accentuat însă ideea că reinfectările cu noul coronavirus sunt cel mai probabil cazuri rare, dar consideră că descoperirea lor sugerează faptul că expunerea iniţială la SARS-CoV-2 ar putea să nu garanteze o imunitate totală pentru toţi pacienţii.

Citeste si: Raed Arafat: Vor urma două luni dificile

"Nu ştim cu ce frecvenţă apar aceste reinfectări şi cum ar putea să se modifice acest fenomen de-a lungul timpului", a declarat profesorul Anderson. "Înainte de a avea studii mai ample care să lămurească aceste chestiuni, nu putem să ajungem la o concluzie pentru ceea ce ar putea să însemne un caz singular pentru longevitatea şi robusteţea imunităţii la COVID-19 şi relevanţa sa pentru un viitor vaccin", a adăugat specialistul american.

Citeste si: Raed Arafat: Vor urma două luni dificile

Cazuri prezumtive de reinfectare au început să fie raportate şi în alte zone ale lumii, însă au apărut totodată o serie de întrebări legate de acurateţea testelor de depistare. La începutul acestei săptămâni, cercetătorii de la Universitatea Hong Kong au prezentat detalii despre un bărbat de 33 de ani care s-a recuperat în aprilie după un caz sever de COVID-19 şi care a fost diagnosticat din nou, după patru luni, cu o tulpină diferită a noului coronavirus, scrie agerpres.ro.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si