O nouă lovitură pentru români. Ce taxe vor suporta

Ca și cum nu erau de ajuns facturile uriașe la energie electrică, acum sunt vizați toți consumatorii de energie electrică, industriali sau casnici. Aceștia vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puţin o parte din costuri.

Author: Laura Macovei miercuri 30 noiembrie 2022 , 15:18

O nouă lovitură pentru români. Ce taxe vor suporta

O nouă lovitură pentru români. Ce taxe vor suporta

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii şase ani, potrivit unei decizii a Guvernului.

Ce presupune montarea unui astfel de contor

Această procedură costă sub 100 euro, potrivit  profit.ro

Citește și: Un șofer care a folosit spray de gură a fost depistat cu 1,78 alcoolemie. Ce spun, de fapt, analizele de sânge

În prezent, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Conform ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituţie, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Citește și: VIDEO| Cum să treci peste Sărbătorile de iarnă fără bani. Sfatul psihologului Cristian Andrei

Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni ”, a precizat vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si