O nouă taxă pentru bucureșteni. Ar urma să fie introdusă peste doar câteva zile

Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru apa uzată, de 0.07 lei/mc, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 24 octombrie.

D.S., luni 21 octombrie 2019 , 14:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă proiectul va fi aprobat, taxa va fi instituită de pe 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalizarea lucrărilor, data preconizată fiind finalul anului 2022.

Banii vor fi colectați prin intermediul Apa Nova București, potrivt hotnews.ro.

Citeste si: Când se dă drumul la căldură. Anunțul RADET București

”Se aprobă componenta Taxei Municipale pentru Apă Uzată, denumită Taxa Municipală pentru Apă Uzată Faza 2 (TMAU Faza 2) destinată pentru acoperirea serviciului datoriei împrumutului de până la 75.000.000 euro, contractat de către Municipiul Bucureşti de la Banca Europeană de Investiții pentru co-finanțarea proiectului "Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa ll" şi pentru rambursarea împrumutului, inclusiv comisioanele băncii la care se va deschide contul special pentru colectarea taxei. Se aprobă cuantumul Taxei Municipale pentru Apa Uzată Faza 2, în valoare de 0,07 RON/m3, calculată conform Anexei nr. 1. Taxa Municipală pentru Apa Uzată Faza 2 va intra în vigoare începând cu data de 01.11.2019 şi va fi aplicabilă pe durata desfăşurării contractului de finanţare încheiat cu Banca Europeană de Investiții”, se arată în proiectul de hotărâre.

Citeste si: VIDEO | Toaleta care costă cât o garsonieră în București

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si