O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze ajunge luni în România, anunţă Comitetul de coordonare a vaccinării, care precizează că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Author: Andreea Stoica duminică 14 martie 2021 , 14:22

Vaccin Pfizer BioNTech
Vaccin Pfizer BioNTech
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 63.180

doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 26.910 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 25.740 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică.

Vaccin Pfizer BioNTech
Vaccin Pfizer BioNTech

Citeste si: Coronavirus 14 martie 2021: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Florin Cîţu: Etapa a III-a de vaccinare începe luni

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si