Noua variantă derivată din Omicron și identificată ca sub-varianta BA.2 circulă în Danemarca, Suedia, Marea Britanie, India și alte 36 de țări. Informația a fost confirmată de epidemiologul Emilian Popovici de la Timişoara, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie. 

Citeste si: Țara din Europa care NU recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor sub 12 ani

Noua sub-variantă, detectată și în Statele Unite, a intrat în atenția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care urmează să stabilească dacă cea mai recentă variantă de Omicron reprezintă vreo nouă amenințare la

starea actuală a pandemiei.   

Noua variantă derivată din Omicron, mai contagioasă?

Potrivit medicului român, faptul că în Danemarca noua variantă a devenit dominantă în fața variantei Omicron "poate fi un argument solid" pentru o transmisibilitate foarte crescută dar până acum fără modificări privind gravitatea formelor de boală generate.

Dr. Emilian Damian Popovici este şeful disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie" Victor Babeş" din Timişoara şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie. 

"Așa cum era de așteptat o nouă variantă derivată din Omicron (BA.1) și identificată ca sub-varianta BA.2 circulă în Danemarca, Suedia, Marea Britanie, India și alte 36 de țări. Faptul că în Danemarca aceasta a devenit dominantă în fața variantei Omicron poate fi un argument solid pentru o transmisibilitate foarte crescută dar până acum fără modificări privind gravitatea formelor de boală generate. Cercetătorii vor veni cu noi precizări în perioada următoare!", a scris Emilian Popovici, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: Este posibil să depășim 1.000 de pacienți la ATI săptămâna viitoare

Ce spune OMS despre noua variantă derivată din Omicron

Organizația Mondială a Sănătății a raportat luni că noua versiune a variantei Omicron a COVID-19 este „în creștere în multe țări”, iar organizația îndeamnă cercetătorii să investigheze dacă cea mai recentă tulpină reprezintă vreo nouă amenințare la starea actuală a pandemiei. 

În prezent, cercetătorii nu știu prea multe despre BA.2, transmite Health.com. Modul în care se compară cu varianta originală Omicron în ceea ce privește transmisibilitatea și evitarea sistemului imunitar nu a fost încă determinat.

Citeste si: Școlile dintr-un județ ar putea trece online de săptămâna viitoare. Anunțul făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Trend ascendent de infectări în România

Alexandru Rafila a declarat joi că în următoarele zile ne vom aștepta la o creștere spectaculoasă de cazuri COVID-19. El susține că cifrele cu 4 în față nu sunt exlcuse.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila  spune că trendul ascendent al acestei infecţii continuă, până la finalul săptămânii fiind aşteptate 30.000 de cazuri zilnic. După o scădere în weekend, săptămâna viitoare este aşteptată „o nouă creştere spectaculoasă”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere aşteptată pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 - 18.000 de cazuri de cazuri pentru week-end”,  a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, Alexandru Rafila.

Citeste si:  Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de azi. 12.000 de noi cazuri Coronavirus, detectate în ultimele 24 de ore

Ministrul afirmă că apoi va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si