
1 din 2 | O companie biofarmaceutică cu laboratoare în Oxford a dezvoltat un tratament conceput pentru a stimula un proces cunoscut sub numele de ,,autofagie”.

2 din 2 | O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității
O companie biofarmaceutică cu laboratoare în Oxford a dezvoltat un tratament conceput pentru a stimula un proces cunoscut sub numele de ,,autofagie”.
O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității, ceea ce ar putea da speranțe zecilor de mii de persoane din Marea Britanie care suferă de această boală, conform The Telegraph.
Oamenii de știință sunt pregătiți să prezinte săptămâna aceasta noi rezultate care sugerează că medicamentul lor ar putea opri evoluția bolii Parkinson, în urma testelor efectuate pe șoareci și a utilizării de celule de la persoane cu această afecțiune.
Parkinson, afecțiune cu o evoluție galopantă
Aproximativ 145.000 de persoane suferă de Parkinson în Marea Britanie, iar această afecțiune neurologică are cea mai rapidă creștere din lume. Estimările sugerează că, între 2020 și 2030, numărul acestora va crește cu o cincime din cauza creșterii demografice și a îmbătrânirii populației.
Acesta este sistemul prin care celulele se curăță și împiedică acumularea de material toxic. Peter Hamley, director științific la Samsara Therapeutics, a declarat că cercetarea va arăta că, prin stimularea autofagiei, proteina toxică este redusă și toate mișcările și controlul motor sunt recăpătate la șoarecii care au fost testați în cadrul studiului.
O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității
Citește și: El este antrenorul de fitness care a pus substanțe interzise în prăjituri. Ce măsuri au luat autoritățile
Mai mult, Samsara speră să lanseze primul său studiu pe oameni în cursul acestui an, care ar urma să aibă loc în Olanda, ceea ce va putea face posibil ca medicamentul să fie lansat în aproximativ cinci sau șase ani.
Dl Hamley a declarat că impactul pentru cei care trăiesc cu Parkinson ar fi "masiv". El a adăugat: "În acest moment nu există niciun medicament care să aibă un efect real asupra afecțiunii și asupra progresiei acesteia". Samsara lucrează, de asemenea, la alte medicamente care ar folosi același proces de stimulare a autofagiei pentru a trata alte afecțiuni, cum ar fi Alzheimer și boala neuronilor motori, în care există, de asemenea, acumulări de toxine în celulele unei persoane. "PrimulPrelungirea duratei de viață a unei persoane, viitorul medicinei
Cu toate acestea, el a sugerat că, mai departe, ar putea exista potențialul de a folosi autofagia pentru a prelungi durata de viață a unei persoane.
El a spus: "Părerea mea este că, odată ce vom avea pe piață un medicament sigur, despre care știm că induce autofagia sau alte mecanisme interesante de longevitate, atunci putem vedea că se poate aplica acest lucru la persoanele care
Magnați ai tehnologiei, inclusiv Jeff Bezos de la Amazon, fondatorul PayPal Peter Thiel și fondatorul Google Larry Page, au investit în companii care se ocupă de longevitate. Compania britanică Genflow a debutat anul trecut la Bursa de Valori din Londra, după ce anterior a fost susținută de un investitor miliardar de profil înalt, Jim Mellon.