Conform publicației italiene La Stampa,  este vorba despre o profesoară care predă la clasele de gimnaziu la școala Luigi Mercatini din localitatea Senigallia, situată în provincia Ancona.

Citeste si: Noul virus mutant, depistat în 57 de țări. Avertisment de la OMS: varianta Omicron devine dominantă în Europa în ianuarie

Profesoara vrea să se îmbolnăvească de COVID pentru a primi certificatul verde

Femeia le-ar fi spus copiilor, în clasă, că se duce în cluburi și discoteci cu dorința de a se infecta cu COVID-19. Scopul acesteia este acela de a primi certificatul verde de trecere prin boală. Tocmai de aceea, profesoara nu și-a făcut vaccinul, sperând ca strategia ei să funcționeze și să pună mâna pe documentul care atestă trecerea prin boală.

Totodată, profesoara muncește de zor la strategia sa, sub presiunea timpului, deoarece, începând cu 15 decembrie, în Italia, vaccinarea devine obligatorie pentru personalul unităților de învățământ.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Se pare că femeia a avut ghinion în ultima perioadă, întrucât nu a reușit momentan să se îmbolnăvească voluntar cu COVID-19. Aceasta a fost supusă testelor de depistare a coronavirusului, potrivit prevederilor în vigoare, pentru a putea lucra în unitatea de învățământ unde predă.

Citeste si: Un elicopter s-a prăbușit în India. La bord se afla șeful forțelor armate

Părinții au apelat la primarul localității

Șocați de ce au auzit de la copii, părinții i-au scris primarului Massimo Olivetti, solicitându-i să intervină pentru demiterea cadrului didactic respectiv. Aceștia au apelat la edil, și nu la directorul unității de învățământ, pentru a-i feri pe copii de eventuale represalii.

Massimo Olivetti a declarat că nu are puterea de a o demite din funcție pe profesoară, dar a explicat că va avea o discuție cu directorul școlii.

,,Am rămas consternat de cele relatate și intenția mea este să verific și să investighez ce s-a întâmplat. Nu este prima dată când ne aflăm în fața unui profesor anti-vaccin.S-a mai întâmplat la începutul anului, la Corinaldesi, dar aici vorbim de un gimnaziu. Este inacceptabil. Chiar dacă nu am puterea (de a demite cadrul didactic), voi vorbi cu directorul pentru ca un asemenea episod să nu se mai repete", a spus edilul.

Citeste si: Un singur elev a fost confirmat pozitiv, în urma testării, în această săptămână


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si