O reteta de post delicioasa din Ardeal: tocana cu hribi si pasat. Cum se prepara
În ultimele zile de post, gospodinele din Ardeal ne recomandă o reţetă delicioasă şi uşoară. Tradiţia spune că mâncarea va fi si mai gustoasă dacă gospodina cântă colinde în timp ce găteşte. Artista Adriana Irimieş vă pofteşte la ea acasa să vă arate cum se prepară tocana cu hribi şi păsat. ##VIDEO39384##

Adriana Irimiesh - M-am gandit sa aduc pentru telespectatorii Kanal D o reteta mai ingenioasa, simpla pentru ca se gateste repede: tocana de cartofi si legume, cu hribi.
In Ardeal, se mananca bine pana si in zilele de post! In loc de carne, gospodinele folosesc legume din gradina si hribi de la munte! Pentru deliciul get-beget romanesc, numeri pe degete ingredientele!
-Ulei de floarea soarelui presat la rece, ceapa, morcovi,telina, patrunjel, usturoi,
Vorba multa, saracia omului. Sa trecem la treaba!
-Ia uitati ce frumos s-a caramelizat ceapa. Prima leguma care vine pusa peste ceapa sunt morcoveii.
Adaugati apoi rand pe rand telina, patrunjelul si pastarnacul! Pentru un gust aparte, gospodina ne recomanda sa calim totul la foc mic!

Dupa cateva minute, adaugati si bucatile de hribi! Condimentati usor cu boia si sare, apoi in aceeasi oala, puneti cartofii!
-Pentru garnitura cea mai sanatoasa varianta este pasatul. Trebuie sa punem astfel incat sa nu fie nici prea gros nici prea subtire
Secretul bucatelor ardelenesti abia acum vine: in prag de sarbatori, bucatele ies gustoase, spune Adriana, doar daca pui din belsug si suflet. Asa ca gospodina se pune de cantat, cum numai ea stie s-o faca!
Cat ai zice tocanita, masa e gata!
Adriana Irimiesh- Tocanita cu hribi este gata. Imi astept familia la masa si pana atunci va doresc sarbatori fericite, binecuvantate, impreuna cu toti cei dragi, sa va gaseasca Sfantul Craciun sanatosi!
INGREDIENTE- TOCANA CU HRIBI
400 gr hribi
Ulei presat la rece
2 buc. De ceapa
3 buc. Morcovi
1 buc de telina
1 buc pastarnac
1 kg cartofi
patrunjel
350 gr pasat









