O româncă din Cluj-Napoca a devenit consiliera lui Donald Trump pe probleme de știință și tehnologie! Daniela Rus e super specializată în roboți!

Daniela Rus a devenit consiliera lui Donald Trump acum câteva zile.

Matei Vaihan, miercuri 29 aprilie 2020 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Daniela Rus a devenit consiliera lui Donald Trump într-o perioadă în care președintele SUA are de rezolvat criza provocată de pandemia de coronavirus. Daniela Rus, șefa laboratorului de robotică al Massachusetts Institute of Technology (MIT), va fi membră a Consiliului Consultativ al preşedintelui SUA, Donald Trump, pe probleme de Ştiinţă şi Tehnologie.

Citeste si: Organizatia Mondiala a Sanatatii nu mai primeste finantare de la SUA. Trump: "OMS a esuat in misiunea sa de baza si trebuie trasa la raspundere"

Citeste si: Trump confirmă că Kim Jong Un este în viaţă

Citeste si: Melania Trump a cucerit Marea Britanie cu ținuta ei de 4.400 de dolari. Ce rochie a purtat

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj Napoca şi a absolvit liceul Nicoale Bălcescu. A emigrat în Statele Unite în anii ’80, iar în 1993, la 30 de ani, a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University, a relatat ziuadecluj.ro. (vezi ce au discutat Donald Trump și Klaus Iohannis la telefon)

Daniela Rus a devenit consiliera lui Donald Trump: “Sunt recunoscătoare"

Ea lucrează la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială. “Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume”, a declarat Rus, conform MIT News.

Daniela Rus este protagonista mai multor invenții în domeniul roboticii, numărându-se printre specialiștii de talie mondială. De aceea, Rus este invitată peste tot în lume să susțină simpozioane și conferințe. Recent, Daniela Rus a apărut desenată pe coperta revistei editate de MIT, fiind înconjurată de roboți.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si