O scoala din Buzau trebuie sa plateasca 20.000 de euro pentru incalzire, desi scoala a fost inchisa in vacanta

O factura de infarct a ajuns la o scoala din Buzau! Aproape 20 de mii de euro trebuie sa plateasca unitatea de invatamant pentru incalzire, pe luna decembrie. Situatia e cu atat mai ciudata, cu cat, scoala a fost inchisa pentru ca a fost vacanta. ##VIDEO44870##

Editor: Alexandra Chiric Author: Stirile Kanal D marți 31 ianuarie 2017 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Factura mai mare la Casa Poporului mai vezi! Consumul de caldura la aceasta scoala indica o suma astronomica: aproape 20.000 de euro.

„Se merge cu un singur calorifer si, cu toate acestea este foarte cald. Vedeti, si copiii sunt imbracati lejer. De multe ori trebuie sa aerisim”, a declarat un profesor.

Traim un paradox! In vreme ce in multe scoli din tara, elevii stau cu gecile pe ei in clase, aici la scoala numarul 22 din Buzau, e sauna! Care sa fie explicatia pentru ce se intampla?

CALORIFERELE SUNT DE VINA?

Scoala este racordata la Regia Autonoma Municipala, societate care furnizeaza energie termica in tot orasul. Explicatia pe care o primim de-aici? Ei bine, calorifele nu se pot regla din lipsa de... personal!

„La solicitarea directorilor am mers si le-am aratat ce vana sa manevreze pentru a reduce consumul de energie termica. abia astazi? Le-am aratat mai demult la unii”, a precizat Costel Cosma- RAM Buzau.

„Directorii spun ca sunt bani irositi. a fost perioada de vacanta si au venit facturile f mari. Asta este pozitia lor. Ca esti in vacanta sau in timpul cursurilor, atat timp cat s-a consumat trebuie sa plateasca”, a declarat Constantin Tacea- director RAM Buzau.

Conducerea scolii cauta acum solutii pentru plata facturii si spera ca, in cel mai scurt timp, sa poata instala o centrala proprie pentru a scapa de facturile uriase la incalzire.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si