O stewardesa romanca povesteste cum a trait o experienta dramatica in avion: "Cativa pasageri mi-au spus ca au vazut scantei si foc!"

Povestile insotitoarelor de zbor sunt uneori printre cele mai dramatice experiente. O dovedesc si marturisirile unei romance care a lucrat pentru Qatar Airways.

Petru Luca, sâmbătă 28 mai 2016 , 21:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Site-ul vreausafiustewardesa.ro gazduieste marturia plina de dramatism a unei stewardese romance, care povesteste experienta dramatica pe care a trait-o pe vremea cand lucra pentru compania aeriana Qatar Airways. Pentru Andreea Dragomir, zborul acela catre Bangkok este cu siguranta unul memorabil:
“Decolam şi înainte de serviciul cu mâncare caldă, distribuiam pasagerilor cartonaşe pentru viza la sosire în Bangkok. Ocupam poziţia R5, iar în responsabilitatea mea era ultima uşă, nr 5, de pe partea dreaptă a avionului (cum priveşti către cabina piloţilor), scaunul meu de echipaj şi rândurile de la uşa nr 4 până la uşa nr 5.
Deodată am auzit un zgomot foarte puternic din zona uşii mele. M-am uitat imediat la colega mea din cealaltă parte a cabinei, care era şefa mea şi, zâmbitoare (pentru a nu alerta pasagerii), ne-am dus în direcţia de unde se auzise zgomotul, unde ne-am confirmat că am auzit amândouă acea bubuitură puternică. Am verificat în bucătăria de lângă uşile din spate şi ne-am uitat afară, dar nu vedeam nimic. Atunci şefa de cabina a decis să informeze căpitanul de acest zgomot şi eu am revenit în cabină unde mi-am reluat activitatea.
Câţiva pasageri m-au chemat să-mi spună că au văzut scântei de pe geam, după decolare şi chiar un mic foc. În acel moment trebuia să par foarte calmă, chiar dacă era puţin speriată, şi să găsesc o scuză plauzibilă: ce mi-a venit pe moment a fost să le spun că probabil au văzut luminile de la avion care clipesc şi în momentul decolării dau impresia de scântei. Am văzut ca pasagerii s-au liniştit şi am început să verific dacă la uşa nr. 4 se vedea ceva afară şi să întreb colegii din acea zonă dacă au văzut ori auzit ceva. Aceştia erau ocupaţi cu pregătirea serviciului şi nu văzuseră sau auziseră nimic. În timpul verificării simţeam deja o vibraţie puternică în cabină şi am decis să merg să informez şeful mare din avion, CSD, şi căpitanul de toate aceste detalii.
După aproximativ jumătate de oră, căpitanul a făcut un anunţ în care menţiona că aveam o problemă tehnică şi trebuia să revenim la bază. Nu ştiam mai mult, dar trebuia să păstrăm aparenţele de calm cu nonşalanţă pentru pasagerii care deja deveniseră şi aşa puţin mai agitaţi. Pot spune că şi noi, întregul echipaj, eram speriaţi, dar eram antrenaţi pentru orice situaţie şi ne adunam cunoştinţele şi forţele astfel încât să fim pe poziţie pentru orice ar fi apărut la aterizare.
Totul a decurs normal, am aterizat în siguranţă, am debarcat pasagerii, am preluat un alt avion Airbus 330 şi am continuat zborul către Bangkok. Ulterior am auzit că o bucată de metal intrase cumva la motor şi acest obiect ar fi provocat scânteile şi defecţiunea tehnică",
a povestit Andreea Dragomir pentru vreausafiustewardesa.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si