Un avertisment urgent a fost lansat către toți tinerii tentați să consume gaz ilariant. O tânără studentă de doar 24 de ani a murit din cauza inhalării unei cantități mari de substanță periculoasă.

Citește și: O tânără a descoperit că are mai multe obiecte străine în corp, după ce a fost controlată în aeroport: „Fața mea arată ca un puzzle!”

Ellen Mercer, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce i s-a format un cheag de sânge ca urmare a inhalării zilnice de gaz ilariant sau protoxidul de azot.

Averizarea vine în contextul în care guvernul britanic a interzis posesia de oxid de azot.

Cum s-a produs tragedia din cauza gazului ilariant

O anchetă publicată de cotidianul The Sun avertizează că abuzul susținut de protoxid de azot a contribuit la moartea tinerei studente.

Un medic legist a transmis un mesaj de alarmă cu privire la moartea tinerei femei din cauza gazului ilariant.

Ellen Mercer, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce i s-a format un cheag de sânge

Ellen Mercer, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce i s-a format un cheag de sânge

[Sursa foto: The Sun]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Prietenii au numit-o pe Ellen – care a murit în februarie anul trecut – „un suflet cu adevărat frumos și un blând”. Luna trecută, mama lui Ellen a emis un avertisment sfâșietor după moartea fiicei sale.

Sharon Cook a spus pentru The Sun: "Dacă putem salva măcar o viață prin avertizarea cu privire la acest pericol, atunci merită să facem asta. Ellen nu cunoștea pericolele acestui medicament la momentul respectiv.

Mesajul a fost: era legal și, prin urmare, este sigur".

Între timp, guvernul de la Londra a interzis consumul gazului ilariant, dar interdicția nu a pus punct și consumului.

Cât de periculos este gazul ilariant pentru tineri

Guvernul britanic a anunțat că posesia gazului ilariant va fi interzisă. Acesta va deveni o substanță controlată din clasa C, în aceeași categorie cu steroizii anabolizanți și benzodiazepinele precum Valium și Xanax, cu pedepse până la doi ani de închisoare pentru posesie și 14 ani pentru distribuție.

Ellen Mercer, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce i s-a format un cheag de sânge

Ellen Mercer a murit la 24 de ani

 

[Sursa foto: The Sun]

Substanța, care este vândută în recipiente metalice, poate provoca dureri de cap și îi poate face pe unii utilizatori să devină anxioși sau paranoici, în timp ce prea mult protoxid de azot poate face o persoană să leșine sau să-și piardă cunoștința.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Utilizarea intensă poate face ca oamenii să nu poată merge, să cadă sau să experimenteze furnicături sau pierderea senzației la picioare și mâini.

Unii utilizatori au probleme cu vezica urinară sau intestine din cauza afectării funcționării unor nervi, disfuncție erectilă sau incontinență. Utilizarea protoxidului de azot a crescut în timpul pandemiei.

Ministrul guvernului pentru criminalitate și poliție de la Londra a declarat: „Nu există nicio îndoială că abuzul de gaz ilariant este periculos pentru sănătatea oamenilor și este esențial să luăm măsuri decisive înainte ca situația să se agraveze.

„Nu numai că facem din posesie o infracțiune pentru prima dată, dar și dublăm pedeapsa maximă pentru aprovizionare la 14 ani, astfel încât dealerii care profită de acest comerț nu au unde să se ascundă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si