Incet, incet visul ministrului Daea prinde viata. Produsele procesate din carne de oaie, cum ar fi mititeii, pastrama sau, de ce nu chiftelele, isi fac loc pe rafturile din supermarketuri, printre atatea importuri. Din pacate, romanii stramba de multe ori din nas si aleg tot porcul, cu toate ca nu e la fel de sanatos.
E pentru prima oara cand regasim la raft carnea de oaie provenita de la stanele mioritice gata procesata: pastrama, cotlet, chiftele de berbecut si nu in ultimul rand mult-ravnitii mititei!
Pentru ciobani e o minune, avand in vedere ca pana acum vindeau animalele numai la export la preturi dictate de intermediari. Incantati au fost si putinii clienti. Aceasta doamna, de pilda, si-a pierdut sotul prin magazin, vrajita fiind de preparate.
Un singur inconvenient au caserolele de la raft. Preturile sunt destul de piperate. 23 de lei mititeii, 40 de lei cotletul si 55 de lei muschiuletul de berbecut.