Oameni blocați în rulote după ce o viitură puternică a lovit în zona campingului de la Zănoaga

În zona campingului de la Zănoaga, județul Dâmbovița, 60 de persoane au rămas blocate în rulote, după ce o viitură puternică a lovit în zona campingului. Oamenii aşteaptă acum retragerea apelor, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

Author: Andreea Bolocan marți 20 iulie 2021 , 11:25

Viitură în România inundatii oameni blocati in rulote
Viitură în România[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inundații în 29 de localități

În ultimele 24 de ore, aversele torențiale au produs inundații în 29 de localități din județele Alba, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova și Timiș, informează IGSU. Luni și pe timpul nopții de luni spre marți, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curți, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum și pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Citeste si: Inundații viituri și tornade

Mai multe persoane au rămas izolate din cauza inundațiilor

Oameni blocați în rulote[Sursa foto: PixaBay]

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Alba, Dâmbovița, Iași și Neamț, acolo unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit mort. În localitatea Bistra, județul Alba, 3 persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuința inundată,

iar în localitatea Durău, județul Neamț, 5 persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localitățile Durău și Grințieș (NT), pe DJ 155F, s-a acționat cu utilaje de la autoritățile locale pentru deblocarea a 6 autoturisme cu 14 persoane surprinse de aluviuni pe carosabil.

Citeste si: Neputincioși în fața viiturilor

60 de oameni blocați în campingul de la Zănoaga

În Campingul Zănoaga din Dâmboviţa, din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță.

În Hândrești, județul Iași, un bărbat de 47 de ani a fost găsit mort în albia pârâului din localitate, blocat între aluviuni și copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului. Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN1/PH), parțial afectat pe 2 drumuri naționale (DN 74/AB și DN75/A) din cauza aluviunilor și a unor podețe avariate de viituri și a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale( DN 57/CS, DN 68A/TM) și 5 drumuri județene( DJ 582/CS, DJ 761/HD, DJ 678E/HD, DJ 155F/NT și DJ 693/TM), din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si