Oameni loviti de fulger, copaci doborati, acoperisuri luate de vant, curti si gospodarii inundate! Furtunile si-au facut de cap in Romania!
Actual

Oameni loviti de fulger, copaci doborati, acoperisuri luate de vant, curti si gospodarii inundate! Furtunile si-au facut de cap in Romania!

G. S.
14 iun 2018

Vremea rea si-a facut de cap in tara, cele mai grave evenimente inregistrandu-se in vestul tarii.

Un barbat de 78 de ani din localitatea Obirsia Closani, judetul Mehedinti, a murit, miercuri seara, iar o femeie este ranita, dupa ce au fost loviti de fulger. Din cauza furtunii, un copac s-a pabusit pe DN 6, traficul fiind blocat.

Lucrurile nu au fost mai roz nici in Gorj. Acoperisul unei case din municipiul Targu-Jiu a fost smuls de vant, pompierii intervenid la fata locului pentru remedierea situatiei. De asemenea, echipajele intervin in mai multe zone pentru indepartarea copacilor cazuti pe carosabil.

Furtuna a produs pagube si in mai multe zone ale judetului Valcea, vantul extrem de puternic doborand copaci care au blocat circulatia pe mai multe drumuri nationale, iar in unele zone reteaua de alimentare cu energie electrica fiind avariata.

Furtuna s afectat municipiul Ramnicu Valcea, dar si localitatile Olanesti si Baile Govora, unde vantul puternic a rupt copaci care au cazut peste firele de alimentare cu energie electrica si pe sosele.

In unele zone, din cauza avariilor produse pe reteaua de electricitate, alimentarea cu curent electric a fost sistata.

Potrivit unui comunicat de presa, de miercuri seara al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Banat” al judetului Timis, din cauza fenomenelor meteorologice, pompierii au fost chemati sa intervina in mai multe cazuri.

Acoperisul unei case din satul Bobda, judetul Timis, a luat foc, miercuri seara, dupa ce a fost lovit de fulger, iar sapte gospodarii din localitatea Criciova au fost inundate. Hidrologii au emis cod rosu de inundatii pentru afluentii raului Timis.

Astfel, in comuna Cenei, sat Bobda, Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la acoperisului unei case de locuit, lovite de fulger, la locul interventiei s-a actionat cu autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autocisterna cu opt subofiteri si SVSU Cenei.

Totodata, in comuna Criciova sapte gospodarii au fost inundate. A intervenit o autospeciala cu o motopompa remorcabila si trei subofiteri din cadrul Detasamentului Lugoj.

In satul Bacova care apartine de orasul Buzias pompierii au fost chemati sa ajute la degajarea unui copac cazut pe carosabil.

si in Timisoara, o casa a fost inundata, la locul interventiei s-a deplasat Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara cu o autospeciala de serviciu, o motopompa transportabila, o electropompa si doi subofiteri.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica pentru fenomene imediate cod rosu, cu precizarea ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol pe afluentii Timisului. 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook