Oamenii au ieșit în stradă în Sălaj. Sunt revoltați din cauza interlopilor din localitate

Nemulțumirea își spune cuvântul în comuna Surduc din județul Sălaj. Sute de oameni sunt sătui de indiferența autorităților locale. Localnicii spun că nu se ia nicio măsură pentru a opri valul de violențe, spargeri și amenințări, toate cauzate de comunitatea de rromi din comună. Oamenii au ieșit în stradă și susțin că sunt amenințați, înjurați, scuipați și bătuți și nimeni nu face nimic.

Author: Alexandra Costea marți 18 octombrie 2022 , 15:54

Oamenii au ieșit în stradă în Sălaj. Sunt revoltați din cauza interlopilor din localitate

Oamenii au ieșit în stradă în Sălaj. Sunt revoltați din cauza interlopilor din localitate

[Sursa foto: sportulsalajean.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit localnicilor, rromii din comunitate fură din magazine, din curțile oamenilor și de pe proprietățile lor. Își pun câinii să atace  câinii oameni pe stradă, sau își lasă caii să se plimbe în voie chiar prin mijlocul drumului. 

Se pare că în ultimele săptămâni, în comuna Surduc au avut loc mai multe incidente grave, pe care mulți dintre localnici nu le raportează de teamă să nu li se întâmple ceva. Potrivit oamenilor, un bărbat a fost tăiat cu coasa de câțiva rromi, iar scenele dramatice s-au întâmplat chiar în momentul în care aceștia au fost surprinși pe proprietatea victimei.

Citeste si: Doi pietoni au fost accidentaţi de un autoturism, pe Splaiul Unirii din Bucureşti. Unul dintre ei a murit

Partenerul de viață al unei angajate în Primărie a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătut violent de rromi.

Mai mult, până și Mircea Breban,  un consilier local din satul Cristolţel, a fost atacat de rromi. În urmă cu două luni, mai exact în august, mai mulți rromii au intrat pe geamul căminului cultural, acolo unde urma să aibă loc o nuntă. În urma incidentului, nuntașii au rămas fără tort, alte prăjituri şi fără băuturi alcoolice. 

Oamenii au ieșit în stradă în speranța că vor scăpa de teroarea prin care trec de ani de zile

Oamenii susțin că sunt oripilați de ceea ce se întâmplă de o perioadă bună de timp și susțin că nu mai au nicio siguranță în satul pe care îl numeau acasă, pe străzi, pe proprietățile lor şi chiar în casele lor. Din nefericire nimeni nu face nimic pentru a le rezolva problema.

Citeste si: Record în România: un bărbat a fost prins la volan după ce permisul său a fost suspendat acum 18 ani

Sătui de ani întregi de violențe, spargeri, amenințări, dar şi de nepăsarea autorităților locale, oamenii au ieșit în stradă să-și spună nemulțumirile. Se pare că totul a fost în zadar, deoarece sătenii au vorbit singuri, întrucât edilul Alin Băbănaş şi niciun alt reprezentant al autorităților locale nu s-au sinchisit să participe, nici măcar din complezență. 

În cele șapte localități din comuna SURDUC trăiesc aproape 3500 de persoane, dintre care aproximativ 300 de rromi. Comunitatea rromă este împărțită în două. Majoritatea rromilor au fost bine integrați în comunitate. Au locuri de muncă, au școli și chiar au absolvit facultăți. Din păcate, aproape 150 de rromi reprezintă o mare problemă a comunității, iar în zonă situația a scăpat de sub control. La recensământul din acest an, la doar două case, recenzorii au numărat aproape 100 de persoane de etnie rromă. 

Citeste si: Tânără de 26 de ani, ucisă de iubitul recidivist. Bărbatul și-a mai omorât o fostă concubină


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si